Intersticial Lung Disease

Intersticial Lung Disease

Interstical longaandoening is een wetenschappelijke term die wordt gebruikt om verschillende soorten longziekte beschrijven, volgens de Mayo Clinic. Met elk type interstical longziekte, wordt longweefsel altijd getekend. Aangezien deze littekens geleidelijk erger worden, de ademhaling wordt steeds moeilijker. Dit maakt het moeilijk voor het lichaam om bloed zuurstofgehalte hoog genoeg. De meeste interstical longziekten ontwikkelen bijzonder traag, maar sommige ontwikkelen zeer slagvormig. Littekens van interstical longziekte is onomkeerbaar, die het moeilijk maakt voor patiënten om volledig gebruik te maken van hun longen te herwinnen.

Symptomen

Er zijn verschillende symptomen die samenhangen met interstical longziekte. Een van de symptomen van handelsmerk interstical longziekte is kortademigheid, wetenschappelijk bekend als dyspnoe. Kortademigheid die wordt geassocieerd met interstical longziekte is zelfs vaker na deelname aan lichamelijke activiteit. Piepende ademhaling, borstpijn en een droge hoest andere symptomen die vaak met interstical longziekte. Een ander handelsmerk symptoom van interstical longziekte is wanneer vingernagels curve, wetenschappelijk bekend als clubbing, volgens de Mayo Clinic.

Oorzaken

Interstical longziekte gaat vaak gediagnosticeerd zonder oorzaak. Wanneer er reden geassocieerd met interstical longziekte, kan eigenlijk veel verschillende oorzaken. Een oorzaak van interstical longziekte is infecties zoals schimmelinfecties, parasitaire infecties en bacteriële infecties. Sommige vormen van interstical longziekte kan worden veroorzaakt door roken.

Risicofactoren

Mensen die zwakker immuunsysteem hebben ook een verhoogd risico op interstical longziekte. Veel longkanker patiënten die bestraling ondergaan kunt ook interstical longziekte vanwege hun blootstelling aan straling. Bepaalde geneesmiddelen zijn ook bekend interstical longziekte veroorzaken, waaronder chemotherapie drugs, drugs voor cardiovasculaire problemen, psychofarmaca en sommige antibiotica. Blootstelling aan chemische stoffen zoals asbest, silica of hart metaalstof creëert ook een verhoogd risico op het krijgen interstical longziekte, volgens de Mayo Clinic. Roken kan ook verhoging van het risico op sommige vormen van interstical longziekte.

Complicaties

Een van de belangrijkste problemen bij interstical longziekte is met lage zuurstofgehalte van het bloed. Lage zuurstofgehalte van het bloed kan een verscheidenheid aan problemen veroorzaken en maakt het uitoefenen uiterst moeilijk, zo niet onmogelijk. Een andere complicatie interstical longziekte is pulmonale hypertensie, oftewel long hoge bloeddruk. Andere complicaties geassocieerd met interstical longziekte onder rechts-side hartfalen en ademstilstand.

Sterfgevallen

Volgens de American Lung Association, 61,9 mensen uit iedereen van 1 miljoen mensen overleden aan interstical longziekte in 2003 Dit is een 54 procent stijging ten opzichte van 1992, toen er nog maar 40,2 doden per 1.000.000 mensen.