Interessante feiten over Stem Cell Research

Een stamcel is essentieel een lege cel, die kan worden omgezet in een ander type cel in het lichaam. Stamcellen worden onderzocht als een manier om essentiële cellen en organen te creëren voor mensen in nood. Vanwege het feit dat stamcelonderzoek is vrij nieuw, zijn er enkele interessante feiten over dat niet bekend kan door het grote publiek.

Embryonale stamcellen

Embryonale stamcellen worden verkregen door het oogsten van cellen van vijf tot zeven dagen oude levende embryo. Helaas, het verwijderen van cellen uit embryo in dit stadium van ontwikkeling leidt tot hun uiteindelijke dood. Embryonale stamcellen hebben het potentieel om te zetten in elk type cel en hebben het potentieel om een ​​eindeloos aanbod van cellen.

Soorten

In tegenstelling tot de publieke opinie, kunnen stamcellen worden verkregen uit een aantal verschillende locaties, niet alleen embryo's. Deze gebieden omvatten de navelstreng, de placenta, vruchtwater, volwassen weefsels en organen, vet van liposuctie, de neus en zelfs van een instantie die is overleden minder dan 20 uur. Elk type stamcel biedt zijn eigen unieke wetenschappelijk gebruik.

Juridische kwesties

Een andere misvatting over stamcelonderzoek is dat het tegen de wet. De waarheid is dat er geen wetten tegen de vernietiging van menselijke embryo's voor onderzoek op basis van behoeften. De enige echte regelgeving in de plaats is er een die het gebruik van federale fondsen verhindert om het even welk type van stamcelonderzoek, een verbod ingesteld door president George W. Bush te steunen. Echter, degenen met private financiering zijn nog steeds toegestaan ​​door de wet te blijven uitvoeren van onderzoek.

Klonen

Vanwege het vermogen van de stamcellen om te zetten in een ander type cel, veel stamcellen onderzoek gericht klonen. Er zijn twee typen klonen: reproductieve en therapeutische. Reproductief klonen is in essentie klonen om kinderen te produceren, terwijl het therapeutisch klonen wordt alleen gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Terwijl het klonen om kinderen te produceren is nog niet mogelijk, stamcel onderzoekers hopen dat op een dag zal het een haalbare optie geworden.

Religieuze overwegingen

Veel mensen geloven dat sommige georganiseerde religies zijn tegen alle vormen van stamcelonderzoek. Echter, er zijn vier verschillende categorieën van stamcelonderzoek (embryonale stamcellen, embryonale kiemcellen, navelstreng en volwassen) en sommige religieuze mensen, vooral christenen, zijn over het algemeen alleen maar in tegenstelling tot één - embryonale stamcellen.