Interessante feiten over Depressie

Depressie kan vaak als een simpel geval van verdriet worden afgewezen. We voelen ons allemaal van tijd tot tijd, en een patch van de blues niet noodzakelijkerwijs een full-boring psychologische stoornis vormen. Klinische depressie, echter veel meer dan die alomtegenwoordig. Het duurt vaak voor langere lengtes van tijd, zelfs als er geen aanwijsbare oorzaak, en kan het leven van de patiënt onnodig moeilijk maken als het niet goed behandeld. Gelukkig kan de juiste therapie en de zorg van een arts vaak genezen, en de prognose voor degenen die hulp zoeken is meestal zeer positief.

Oorzaken

Depressie kan ontstaan ​​door verschillende oorzaken niet allemaal volledig begrepen. Veel studies suggereren een biochemische onevenwichtigheid in de hersenen kan worden betrokken, en de aanwezigheid of afwezigheid van bepaalde neurotransmitters speelt een rol. Genetische factoren kunnen eveneens worden betrokken, zoals onevenwichtigheden die door de menopauze en dergelijke hormonale. Psychologisch, gevoelige mensen of mensen met een laag zelfbeeld hebben meer kans om een ​​depressie te ontwikkelen, en jeugdtrauma's vaak bijdragen aan een volwassen begin van de aandoening. Enkele incidenten zoals echtscheiding of het verlies van een dierbare kan een rol te spelen, en in sommige gevallen is het een combinatie van factoren kan zijn.

Diagnose

Depressie wordt zelden gevaarlijk voor de gezondheid van de patiënt, behalve wanneer het onbehandeld. Kans op ernstig storend gedrag, zelfs zelfmoord, zijn hoger onder degenen die geen hulp zoeken voor depressie dan degenen die dat wel doen. Mannen, terwijl minder risico op depressie dan vrouwen, hebben meer kans op zelfmoordgedachten dan depressie juist omdat ze zijn geconditioneerd om "suck it up" in plaats van te vragen om hulp te ontwikkelen.

Behandeling

Veel mensen denken dat antidepressieve medicatie is de standaard behandeling voor depressie. Hoewel vaak nuttig, heeft medicatie geen wondermiddel om de aandoening te genezen vormen. Het werkt door het beïnvloeden van de niveaus van bepaalde neurotransmitters in de hersenen --- meestal serotonine, die een rol speelt in de stemming. Dat kan emotionele schommelingen van de patiënt te stabiliseren, maar niet de wortel van het probleem aan te pakken. Regular psychologische ("talk") therapie, anderzijds, isoleert vaak de oorzaak van depressie en kunnen de patiënten voorzien van gezonde manieren van aanpak ervan.

Vatbaarheid

Depressie treft ongeveer 50 miljoen mensen in de Verenigde Staten alleen al, en terwijl iedereen het kan ontwikkelen, bepaalde demografische gegevens zijn kwetsbaarder dan anderen. Vrouwen zijn twee keer zoveel kans als mannen om een ​​depressie te ontwikkelen, toe te schrijven zowel aan hormonale bijzonderheden in het lichaam van een vrouw en in tegenstrijdige culturele stressoren over de rol van vrouwen in de maatschappij. De ouderen zijn ook meer kans op het ontwikkelen van een depressie, zoals isolatie en fysieke vertraging in verband met de leeftijd bijdragen aan negatieve emoties.

Home Remedies

Terwijl depressie is een ernstige aandoening die professionele medische behandeling kunnen mensen stappen op hun eigen te nemen om te helpen beknotten de impact ervan. Een begenadigde stap is het ontwikkelen van een regelmatige lichaamsbeweging regime. Lichamelijke activiteit produceert hormonen die de stemming en energie niveaus, evenals waardoor er minder tijd om te zitten en stoofpot in negatieve emoties te stimuleren. Weg te blijven van drugs en alcohol kunnen ook helpen, zoals het kweken van gezonde relaties met mensen die te valideren en ondersteunen u in plaats van aan te vallen je gevoel van eigenwaarde.