Insuline Levels Vs. Glucose Levels

Insuline levels en glucose niveaus vertrouwen op elkaar om het lichaam in de loop alll de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Deze onderling afhankelijke relatie is van vitaal belang bij mensen met diabetes, omdat het lichaam niet kan overleven zonder een van beide componenten.

Functie insuline

Insuline is een eiwit-gebaseerde hormoon dat lagere bloedsuikerspiegel helpt na koolhydraten worden geconsumeerd. Mensen die diabetes hebben moeite hebben met de productie van insuline, hetgeen resulteert in hogere bloedsuikers.

Blood Glucose

Bloedsuikerspiegel vertegenwoordigen de hoeveelheid glucose (suiker) die actief zijn in je bloedbaan. Hoe meer koolhydraten je verbruikt, hoe hoger uw glucosespiegel te zijn, tenzij je insuline actief in je lichaam.

Effecten van te veel insuline

Het hebben van te veel insuline en niet genoeg voedsel kan leiden tot hypoglycemie, of een lage bloedsuikerspiegel. Tekenen van een lage bloedsuikerspiegel onder andere eigenaardige gedrag, onrust, bleekheid, duizeligheid, bewusteloosheid of convulsies.

Effecten van te veel glucose

Als de bloedglucose gehalte te hoog (boven 160 mg / dl) gedurende langere tijd, en geen insuline actief in het lichaam te compenseren, zou je mogelijk levensbedreigende bijwerkingen. Langdurige hoge bloedsuikerspiegel kan leiden tot nierfalen, blindheid, zenuwbeschadiging, coma en de dood.

Oplossing

Om dat insuline en bloedglucose werk goed op elkaar te zorgen, moet je laten testen op diabetes. Dit is vooral belangrijk als je familiegeschiedenis van diabetes, overgewicht, of ervaar vaak moeten plassen, snel gewichtsverlies, overmatige dorst of vermoeidheid. Als u zijn gediagnosticeerd met diabetes, het ontwikkelen van een behandelplan met uw arts en controleer uw bloedsuiker vaak.