Insuline glargine Side Effects

Insuline glargine is een specifiek type insuline alleen verkrijgbaar onder de merknaam Lantus. Voorgeschreven aan mensen met diabetes, insuline glargine werkt op langere termijn cyclus dan andere insulines, zodat mensen kunnen alleen maar nodig om een ​​injectie per 24 uur toedienen.

Meest voorkomende Effect

De meest voorkomende bijwerking van insuline glargine is een reactie op de injectieplaats, zoals pijn, roodheid, irritatie en verdikking van de huid na verloop van tijd.

Allergische reactie

Zelden, mensen ervaren een allergische reactie op insuline glargine. Symptomen zijn huiduitslag, jeuk, duizeligheid, ademhalingsproblemen, snelle pols en zwelling.

Initial Hypoglycemia Effects

Andere bijwerkingen zijn aan bloedsuiker te laag daalt, genaamd hypoglykemie. De eerste symptomen kan worden tegengegaan door het eten van koolhydraten of het drinken van vruchtensap. Symptomen zijn onder meer duizeligheid, extreme honger, hoofdpijn, verhoogde hartslag, prikkelbaarheid, trillen of lichte bevingen.

Ernstige hypoglycemie Effects

Meer ernstige symptomen van hypoglykemie zijn onder andere wazig zien, verwardheid, sufheid, problemen met coördinatie, snelle ademhaling, onduidelijke spraak, een fruitige geur adem, flauwvallen en epileptische aanvallen.

Kanker

In juli 2009 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration opgemerkt dat drie studies een verhoogd risico op kanker geassocieerd met insuline glargine gebruik hebben gesuggereerd. Op basis van gegevens tot nu toe, de FDA adviseert patiënten blijven gebruiken van het product.