Insuline Feiten

Insuline is een polypeptide hormoon dat door de alvleesklier die het lichaam helpt bij het gebruik en de synthese van glucose. Het is een essentieel element in de goede werking van het vasculaire systeem, lever systeem, spieren en hersenen. Sommige mensen lijden aan een gebrek aan insuline regulering genaamd diabetes, dat is goed te behandelen met beheerde insuline zorg door middel van pillen, dagelijkse shots, of veranderingen in levensstijl.

Functie

Insulineregulatie is een functie van het endocriene systeem, een groep klieren die hormonen, weefselgroei, metabolisme en cel ontwikkeling te bepalen. Het is verantwoordelijk voor het beheer van glucose of suiker, in de cellen van het lichaam. Glucose is een belangrijke bron van energie, en in het lichaam wordt gebracht door de inname van voedsel. Na glucose wordt afgebroken en geabsorbeerd in de bloedstroom van het spijsverteringsstelsel, insuline wordt vrijgemaakt uit de pancreas en vergemakkelijkt de omzetting in cellulaire energie. Wanneer insuline laag, wordt de glucose niet geabsorbeerd door cellen, en de suiker blijft in de bloedstroom, waar ernstige schade veroorzaken tijd en kan resulteren in coma of dood.

Samenstelling

Insuline bestaat uit twee peptideketens die eenenvijftig aminozuren bevatten. Het molecuulgewicht van insuline gemiddelde zesduizend Dalton, en dit gewicht en samenstelling consistent meeste vertebraten, waardoor het mogelijk om mensen te behandelen met insuline geoogst van andere dieren. Veel diabetische behandelingen gebruik van insuline die van varkens of koeien heeft geoogst. Er zijn ook gevallen waarin insuline verzameld van bepaalde vissoorten voldoende glucose regulatie hebben verstrekt bij de mens.

De behandeling met insuline

Insuline kan worden geïnjecteerd of ingenomen glucose opname regelen wanneer insuline wordt geproduceerd door het lichaam, zoals bij type 1 diabetes, of het lichaam resistent worden voor insuline, zoals bij type 2 diabetes. Personen die lijden aan een van deze typen diabetes moeten voorzichtig zijn bij inname verwerkte suiker, koolhydraten en alcohol, omdat deze gemeenschappelijke bron van glucose. Hoewel deze voedingsmiddelen niet beperkt zijn, moeten ze worden genomen met mate en met de juiste dosis insuline aan ongemakkelijke of gevaarlijke bijwerkingen te voorkomen.

Waarschuwing

Als insuline niet goed geregeld door het lichaam of externe behandelingen, kunnen twee extreme bijwerkingen optreden. De term "hypoglykemie" wordt gebruikt om te beschrijven wat er gebeurt met het lichaam wanneer de cellen niet ontvangt de hoeveelheid glucose die moeten worden door lage of geen insuline regulering. Hypoglykemie beïnvloedt de functie van het centrale zenuwstelsel en leidt tot duizeligheid, coma, vertraagd denken verstoorde spraakpatronen. Als het lichaam een ​​groot overschot van insuline geproduceerd of ontvangen zeer grote dosis insuline, de omgekeerde toestand, insulinoom, optreden. Insulinoma kan dodelijk indien onbehandeld bewijzen, met slachtoffers te glijden in "insuline shock," vergelijkbaar met een hypoglycemische coma. Insulinoma is zeldzaam, meestal ontstaan ​​als het gevolg van een toevallige overdosis.

Geschiedenis

Insuline werd geïdentificeerd als een stof in de alvleesklier in 1869 door de Duitse medische student Paul Langerhans, hoewel de functie en eigenschappen niet bekend waren. Haar relatie tot de bloedsuiker werd verlicht door Poolse wetenschappers in 1889, maar insuline was geen geïsoleerde en specifiek bestudeerd tot in de vroege jaren 1920. De eerste insuline-injectie aan een diabetische succesvol te behandelen is toegediend in 1922 in Toronto en intense studie en manipulatie van het eiwit op sindsdien uitgevoerd.