Instructies voor het nemen van een monster met een Freestyle Glucose Meter

De meeste artsen het erover eens dat regelmatig testen van uw bloedsuikerspiegel een belangrijke rol in hoe goed uw diabetes wordt gecontroleerd kan spelen. Leren om een ​​bloedglucose monster met een Freestyle meter nemen is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten.

Materieel

Voordat u uw Freestyle bloedglucosemeter kunnen gebruiken, zorg ervoor dat u verzamelen in alcohol gedrenkte doekjes, Freestyle test strips, lancetten, en een optionele prikpen. Probeer niet om elk merk anders dan Freestyle test strips te gebruiken, omdat ze niet compatibel met uw bloedglucosemeter zal zijn. Ook Freestyle teststrips zijn uitsluitend voor eenmalig gebruik. Een poging om een ​​Freestyle test strip hergebruiken zal onnauwkeurige resultaten.

Instructies

Bij het verkrijgen van een bloedmonster voor gebruik met een Freestyle bloedglucosemeter, heb je een aantal opties voor waar u het bloedmonster te verkrijgen. Hoewel bloedmonsters voor glucose meter traditioneel worden ontleend aan de zijkanten van je vingertoppen, de Freestyle glucosemeter kunt u monsters uit de palm van uw hand, uw bovenarm, onderarm, dij of kuit.

Als je eenmaal hebt besloten waar het monster te nemen, voor te bereiden op de monstername. Een kleine lancet zal worden gebruikt om uw huid te doorboren, zodat u het bloedmonster kan verkrijgen. U kunt de dop van de lancet draaien en doorboren de huid met het, maar dit is een beetje pijnlijk en ongemakkelijk voor degenen die nieuw zijn voor het testen van hun bloedsuikerspiegel kunnen zijn. Een betere manier om uw huid voor het monster te doorboren is met een prikpen gebruiken. Een prikpen gebruikt een veer en een lancet om uw huid te doorboren met een druk op een knop. Het is snel, eenvoudig en relatief pijnloos.

Na het doorboren van de huid met de lancet of prikpen, knijp de huid rond de punctie om een ​​kleine druppel bloed te produceren. De druppel bloed hoeft niet elk groter dan de kop van een rechte pin.

Met uw bloedmonster klaar, beginnen de Freestyle bloedglucosemeter gebruiken. Plaats de teststrip in de bodem van de Freestyle meter. De meter wordt ingeschakeld en knipperen vier beeldschermen. Wanneer u wordt gevraagd om dit te doen, je bloedmonster van toepassing zijn op het einde van de test strip, dat is niet in de meter, dan wachten op uw resultaat.

Verzorging en onderhoud

Een goede verzorging en onderhoud zal ervoor zorgen dat uw Freestyle bloedglucosemeter blijft functioneren op zijn best. Houd uw Freestyle meter schoon, droog en uit de extreme temperaturen. Mocht uw meter moeten worden gereinigd, veegt u deze met een zachte doek bevochtigd met een oplossing van zachte zeep en water. Sta niet toe dat uw meter om ondergedompeld te worden in water als onderdompeling permanent het apparaat kunnen beschadigen.

Naast het houden van uw meter schoon en droog, voeren regelmatig controle-oplossing testen om ervoor te zorgen dat de meter goed werkt. Om een ​​test met controlevloeistof uit te voeren, plaatst u een teststrip in de meter en een daling van de bijgeleverde controle-oplossing, als dat gevraagd wordt om uw bloedmonster toepassen. Wacht op het resultaat en vergelijken met de aanvaardbare regelbereik op de zijkant van de teststrips flacon.

Uw Freestyle bloedglucosemeter wordt aangedreven door een CR2032 lithium batterij. Als de meter begint te functioneren, controleer dan de batterij en indien nodig wijzigen. CR2032 batterijen zijn goedkoop en beschikbaar voor aankoop van uw plaatselijke detailhandel of juwelier.