Inleiding tot Depressie

Inleiding tot Depressie

Zoals de Mayo Clinic legt uit, depressie is 'meer dan alleen een aanval van de blues. " Hij geeft niet aan een inherente individuele zwakte. Depressie is een chronische aandoening die meestal vereist langdurige behandeling, zoals het geval is met standaard fysieke gezondheid kwalen. Hoewel het een geestelijke ziekte, kan een depressie veroorzaken lichamelijke klachten ook.

Definitie

Depressie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC), is een stemmingsstoornis, gekenmerkt door gevoelens van verdriet, verlies, woede en frustratie. Die ongeveer 18 miljoen Amerikanen elk jaar, klinisch gedefinieerd depressie is aan de gang en interfereert met de dagelijkse activiteiten van het leven. Het varieert in ernst en, zoals het National Institute of Mental Health (NIMH) opmerkt, is niet alleen van invloed op de directe slachtoffers, maar ook het veroorzaakt pijn voor vrienden en familieleden van de depressieve persoon.

Soorten

Er zijn verschillende vormen van depressie. Depressie, merkt UMMC moet voor ten minste twee weken maar meestal nog minstens 20 weken. Een minder ernstige vorm van depressie, dysthymie presenteert mildere symptomen en wijst op een verhoogd risico van ernstige depressie. UMMC meldt dat aanpassingsstoornis is een vorm van depressie. Het treedt op wanneer uw reactie op een ernstige life event vraagt ​​depressieve episoden. Atypische depressie, waarschijnlijk de meest voorkomende vorm, de neiging om te verbeteren wanneer er goede dingen gebeuren.

Tekenen en symptomen

Gevoel naar beneden voor een korte periode geeft niet aan een depressie. In plaats daarvan, UMMC zegt dat ongeveer 90 procent van depressie patiënten lijden aanzienlijke slaapstoornissen, zoals slapeloosheid of overmatig slapen. Depressieve mensen kan ook een verandering in de eetlust te ervaren; moeite met concentreren; gevoelens van zelf-haat, schuld en waardeloosheid; agitatie, rusteloosheid en prikkelbaarheid; hopeloosheid; gedachten aan de dood of zelfmoord; en een verlies van interesse in seks. NIMH beweert ook dat depressie kan leiden tot lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en spijsverteringsproblemen, die niet verbeteren, zelfs met behandeling.

Oorzaken

De precieze oorzaken van depressie zijn onbekend. De Mayo Clinic noemt een aantal mogelijke triggers, waaronder chemische onevenwichtigheden in de hersenen, de genetica, een verandering in de hormonen die prompt depressie, biologische verschillen in de hersenen, en het trauma van de vroege jeugdervaringen en gebeurtenissen in het leven. UMMC haalt ook het gebrek aan slaap, sociaal isolement, slechte voeding, ernstige medische aandoeningen, sommige medicijnen en de hoeveelheid van de blootstelling moet je licht als mogelijke oorzaken van depressie.

Behandeling

NIMH adviseert dat medicatie en psychotherapie zijn de meest voorkomende vormen van behandeling voor depressie. Antidepressiva proberen chemische wijziging in de hersenen, met name serotonine en noradrenaline, die beide reguleren stemming. Verschillende soorten van "praten therapie," met inbegrip van cognitieve gedragstherapie (CGT) worden gebruikt om depressie te behandelen. De duur en frequentie van de behandeling varieert met de ernst van uw individueel geval. UMMC wijst erop dat veranderingen in levensstijl vaak worden voorgeschreven om depressie te verlichten. Deze omvatten oefening, indien bewezen wordt dat depressieve symptomen bij sommige mensen verminderen met milde tot matige en ernstige depressie.