Injecteerbare Behandelingen voor Osteoporose

Injecteerbare Behandelingen voor Osteoporose

Injecteerbare medicaties revolutie in de preventie en behandeling van osteoporose, een veel gediagnostiseerd van het bot. Nu is het mogelijk voor patiënten die een hoog risico op de ziekte of die reeds lijden aan de effecten van de behandeling die ze nodig met 03:59 intraveneuze injecties per jaar krijgen. Voor degenen die wel eens vergeten om hun orale medicatie te nemen op een strak schema, deze vorm van behandeling is een welkom alternatief.

Wat is osteoporose?

Osteoporose is een progressieve ziekte die wordt gekenmerkt door "lage botmassa en een structurele achteruitgang van het botweefsel," volgens het Nationaal Instituut van artritis en spier-en huidziekten (NIAMS). De ziekte kan rustig doen de schade, terwijl het veroorzaken weinig of geen symptomen. Uiteindelijk een osteoporose patiënt kan een breuk van de heup of de wervelkolom die laat haar blijvend invalide te lijden, volgens de Nationale Stichting Osteoporose (NOF). Omdat de ziekte of kunnen worden voorkomen of behandeld wanneer de effecten reeds begonnen, de NOF werkt hard duidelijker te maken wat de ziekte kan doen en de factoren die mensen brengen een verhoogd risico promoten.

Incidentie

De NIAMS schat dat 10 miljoen Amerikanen, vooral vrouwen, hebben last van osteoporose. Hoewel de ziekte komt vaker voor bij vrouwen, zijn ruwweg 2 miljoen Amerikaanse mannen lijden aan osteoporose. De NIAMS meldt dat de ziekte elk jaar veroorzaakt meer than1.5 miljoen botbreuken: 700.000 wervelfracturen, 300.000 heup, pols 250.000 en 300.000 fracturen elders in het lichaam.

Risicofactoren

De NIAMS wijst erop dat bepaalde risicofactoren niet kan worden gewijzigd, met name geslacht en leeftijd. Zoals eerder opgemerkt, zijn vrouwen veel meer kans om osteoporose te ontwikkelen. Het heeft ook de neiging om de slachtoffers te slaan op een latere leeftijd, vaak na de menopauze bij vrouwen. Andere risicofactoren die niet kan worden gewijzigd onder meer een familiegeschiedenis van de ziekte, kleine lichaamsgrootte en die ofwel Kaukasische of Aziatische. Andere risicofactoren die kunnen worden gewijzigd zijn lage niveaus van geslachtshormonen, calcium en vitamine D, en een sedentaire levensstijl, hoge alcoholconsumptie, roken en het gebruik van bepaalde medicijnen, met inbegrip van sommige anticonvulsiva en glucocorticoïden.

Injecteerbare medicijnen

Naast hormonale substitutietherapie, wat vooral nuttig bij postmenopauzale vrouwen, de behandeling van osteoporose in twee hoofdklassen: bisphosphanates en calcitonine. Merknaam drugs onder de bisphosphanates bevatten Fosamax, Boniva, Actonel en Reclast. Zowel Boniva en Reclast zijn beschikbaar in injecteerbare vorm. Boniva zijn vier injecties per jaar, terwijl Reclast kan met een injectie per jaar. Merknaam calcitonine geneesmiddelen zijn onder Fortical en Miacalcin, waarvan de laatste is beschikbaar als een injectie. Osteoporose patiënten met onderliggende bijschildklier problemen kunnen dagelijkse injecties van het bijschildklierhormoon teriparatide (Forteo) ontvangen om botverlies te vertragen en botgroei te stimuleren.

Op de Horizon

Amgen, een belangrijk biotechnologiebedrijf, heeft een veelbelovende nieuwe injecteerbare drug genaamd denosumab (Prolia) die stond te wachten voor de definitieve goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration in eind 2009 De drugs, in tweemaal jaarlijkse injecties moeten worden toegediend, remt de activiteit van de osteoclasten, de cellen die bot afbreken weefsel.