Information om örter för att stoppa frekvent urinering

Frekvent urinering är ett tillstånd som plågar många medelålders och äldre vuxna. Beroende på orsaken bakom urin tillstånd och kön personen i fråga finns det en rad olika örter som kan användas för att stödja hälsosamma urinering. Den som lider av täta urinträngningar bör också överväga att se en näringsmässigt orienterad läkare eller alternativ medicin utövare. Allvarliga hälsoproblem skulle kunna existera och sådana symtom bör inte ignoreras.

Historia

Naturläkemedel för praktiskt taget alla tillstånd går tillbaka tusentals år. Faktum är att många av de örter som används för att lindra de problem som är förknippade med den moderna människan kan spåras tillbaka till de tidigaste civilisationerna där de användes i stor utsträckning.

Orsaker till frekvent urinering

Frekvent urinering för män har ofta sina rötter i prostatan. För kvinnor, kan frekvent urinering orsakas av förlossning och effekterna av ålder eftersom det försvagar musklerna inblandade orsakar tätare behov att eliminera på grund av en oförmåga att stödja en hälsosam blåsstorlek.

Örter för Män

Pygeum är en ört som är tänkt att hjälpa, men aktuell forskning tycks visa att Saw Palmetto bär har en betydande inverkan på de bakomliggande faktorerna som påverkar prostata hälsa. Kombinations formler använder ofta både och leda till positiva resultat.

Örter för kvinnor

Många kvinnor gynnas ginkgo att lösa täta urin problem medan andra kan ofta hjälp från kardemumma. Kardemumma är inte så ofta används i väst som den är anställd av ayurvediska (indiska) utövare.

Uva ursi

En ört som ger hjälp till både män och kvinnor med urinvägsproblem är uva ursi. Denna ört är oftast förknippas med att hjälpa kvinnor, men har potential att vara av värde för män.