Informatie voor Pantethine

In het lichaam, pantethine een natuurlijk voorkomende stof die een bijproduct van pantotheenzuur (ook bekend als vitamine B5). Als één van de B-complex vitaminen, pantotheenzuur is water oplosbaar; wat betekent dat het geen risico van toxiciteit.

Voordelen

Pantethine is aangetoond LDL (slechte) cholesterol en HDL (goed) cholesterol verhogen. Het vermindert ook triglyceriden en niet de slechte bijwerkingen van synthetische drugs dezelfde voorwaarden delen en dragen van een gezond hart. Het is een erkend farmaceutisch middel in Japan, waar het is gebruikt gedurende 30 jaar aan HDL-cholesterol verhogen. Unlike niacine, een ander vitamine B-complex gebruikt om goede cholesterol verhogen, zal pantethine geen invloed bloedsuiker - ook voor mensen met diabetes.

Ander gebruik

Een kleine studie bleek dat grote hoeveelheden van pantotheenzuur verlicht symptomen van reumatoïde artritis. Artsen hebben ook gemeld succes met behulp pantethine tot brandend maagzuur, candida-infecties en zweren te behandelen. Pantethine is ook aangetoond leververvetting verbeteren. In een andere kleine Japanse studie van 16 patiënten, behandeld met pantethine geëlimineerd vette lever in negen van deze patiënten na zes maanden.

Bronnen van Pantethine

Groenten, granen, vlees, zuivel, lever, eieren en zalm zijn goede bronnen van pantethine. Pantotheenzuur en pantethine zijn ook beschikbaar als orale supplementen.

Dosering

Sinds pantethine wordt beschouwd als een voedingssupplement, is er geen standaard dosering is vastgesteld; echter, de meeste mensen 300 mg driemaal per dag voldoende.