Informatie over zwelling van de borst

Vrouwtjes kunnen borst ervaren zwelling om vele redenen, waaronder hormonale veranderingen, medicijngebruik of een onderliggende aandoening. Ongeacht de reden, het is niet per se iets wat je moet licht te nemen, zodat in overleg met uw arts om de precieze oorzaak van deze zwelling te bepalen, vooral als het ongewone of ongelijk.

Puberteit

Een van de belangrijkste redenen voor zwelling van de borsten puberteit, waarbij adolescente meisjes ook een verandering in hormoonniveaus ervaren. Dit vraagt ​​meestal de borsten opzwellen of groeien in grootte. Dit is meestal geen reden tot alarm, maar je moet nog steeds zie je je arts om een ​​routine voor check-ups en uitstrijkjes te vestigen.

Zwangerschap

Zwangerschap is een andere mogelijke oorzaak van de zwelling van de borsten, omdat deze ertoe leidt ook veranderingen in de hormoonspiegels. In voorbereiding op de geboorte van een kind, borsten algemeen geworden inschrijving in het eerste trimester en beginnen te zwellen in het tweede trimester, die zich voorbereiden voor de melkproductie.

Menstruatie

Hoewel het doet zich niet voor alle vrouwen, is het mogelijk om wat zwelling van de borsten ervaren tijdens een menstruele cyclus als aresult van de hormonale veranderingen die plaatsvinden als het lichaam werpt het slijmvlies van de baarmoeder.

Medicijnen

Er zijn enkele geneesmiddelen die kunnen sommige zwelling in de borsten. Orale anticonceptiva zijn de meest voorkomende, maar u kunt ook wijzigingen in uw borstweefsel met hormonale substitutietherapie (oestrogeen en progestageen) ervaren. En net als de puberteit, zwangerschap en menstruatie, het heeft veel te maken met hormoonspiegels. In elk van deze situaties, zwelling is over het algemeen gering, en je mag nooit let op de verandering.

Obstructie

Obstructie van de lymfklieren van de borst kan ook leiden tot een aantal ontsteking of zwelling. Vaak aangeduid als lymfoedeem, een obstructie optreedt en belemmert vloeistof drainage. Hoewel dit vaker gezien in de armen of benen, is het mogelijk dat het gebeurt in de borst.

Kanker

Borstkanker kan ook zwelling, hoewel het gewoonlijk beperkt is tot de borst die door de abnormale cellen. Het wordt ook vaak gepaard met een brok, ongewone afscheiding, verkleuring van de huid en een kuiltjes effect langs de huid.