Informatie Over verloren was techniek in Kronen

De verloren was techniek gaat oorspronkelijk terug tot de oudheid en wordt verondersteld waarschijnlijk te zijn ontstaan ​​in China of Egypte. De methode werd gebruikt om figuurtjes en objecten te maken in goud. Dan in 1907, een centrifugaal gieten machine werd uitgevonden door William H. Taggart. Hoewel hij zijn idee gepatenteerd met behulp van de verloren was techniek, verloor hij het patent toen het werd ontdekt andere tandarts had een paper over hetzelfde idee zo'n 25 jaar eerder geschreven.

Verloren wastechniek voor Kronen

Voordat een casting kan worden genomen, de tandarts boort uit enig verval en bereidt de tand voor een kroon. De tandarts neemt vervolgens een indruk en stuurt deze afdruk naar het laboratorium. Aan het laboratorium, wordt de indruk gebruikt om een ​​model van de geprepareerde tand en haar buren te maken. Dit wordt gedaan door het vullen van de indruk met een fijne gips genaamd tandheelkundige steen. De gecreëerde model van de tand die een kroon wordt een matrijs. Dit sterven is gecoat in wax. Dat was forfaitair wordt dan gesneden in de vorm van een tand die past met zijn buren.

Een spruw (een kleine, bolvormige wax staaf) wordt aan het snijwerk bevestigd. De spruw is een uitbreiding van de gebeeldhouwde wax kroon die naar beneden gaat in de richting van de gietring dop. De lamp in de holle spruw functioneert als een gouden reservoir en helpt gelijk te druk zodat het vloeibare goud stroomt gelijkmatig in de casting. De casting ringkap is gepositioneerd boven de casting ring. De casting ring houdt de pleister die rond de casting stroomt.

Zodra het gips heeft ingesteld, is de casting ringkap verwijderd. Dit laat de sprue uitsteekt uit het verharde gips. De cilinder wordt vervolgens in een oven. Als de was smelt, laat een ruimte in het gips in de vorm van de oorspronkelijke was gesneden vulling. Deze lege ruimte, gehouden in het gips, is gevuld met gesmolten goud via een centrifugaal gieten machine.

De nog hete gips wordt ondergedompeld in water, waardoor het gips te verbrijzelen. Alles wat achterblijft is de gouden kroon casting en de bijgevoegde spruw. De spruw is verwijderd. Het goud casting is gepolijst dan gecementeerd in de mond van de patiënt over de geprepareerde tand. De kroon is voltooid.