Informatie over Te veel calcium in het bloed

Hoog calciumgehalte in het bloed, ook wel hypercalciëmie, heeft verschillende oorzaken en kan problemen veroorzaken wanneer het niet gereguleerd. Zodra de diagnose, het behandelen, maar de behandeling is afhankelijk van de oorzaak.

Fysiologische processen

Wanneer je bloed calcium te hoog is, uw schildklier afscheidt calcitonine. Calcitonine remt het verlies van calcium uit het bot en vermindert reabsorptie van calcium uit de nieren. Dit helpt de bloeddruk calcium.

Oorzaken

Hoofdoorzaak hypercalciëmie is hyperparathyroïdie die het lichaam veroorzaakt overmatig verdeling calcium in het bot en vrij in de bloedstroom.

Problemen

Hoog calciumgehalte in het bloed kan onderdrukken neurale en spierfuncties, en hartritmestoornissen veroorzaken, nierstenen, of depressie.

Behandeling

Als hoge bloeddruk calcium wordt veroorzaakt door een overactief productie van PTH (a bijschildklier regulator van calcium), dan is een mogelijke behandeling is het verwijderen van de bijschildklier of klieren.

Preventie / Oplossing

Er is niets dat je echt kunt doen om hypercalciëmie te voorkomen. Echter, het niet nuttigen van meer calcium dan je lichaam nodig heeft kunnen helpen.