Informatie over Simvastatine Cholesterol Medicine

Simvastatine is een lipidenverlagende recept medicatie die deel uitmaakt van een klasse van geneesmiddelen genaamd statines. Zocor is een bekend merk voor een geneesmiddel met simvastatine van Merck & Co. Simvastatine is onderdeel van een behandelingsplan hyperlipidemie beheren of hoge niveaus van cholesterol en vetten in het bloed die cardiovasculaire problemen kan veroorzaken. Hoog cholesterol en lipiden zijn indicatoren voor atherosclerose, een type van kransslagaderziekte indien de wanden van de slagaders verharden van ophoping van cholesterol en hebben een verminderd vermogen om bloed door het lichaam.

Betekenis

Simvastatine is een medicijn voorgeschreven cholesterolproductie en opbouw in bloedvaten vermindert. Cholesterol is essentieel bij het verminderen van een persoon het risico van coronaire hartziekte, die toeneemt wanneer cholesterol hoopt zich op in de vaatwanden en beperkt de bloedstroom. Deze opbouw vermindert zuurstofrijk bloed dat wordt toegevoerd aan vitale organen zoals het hart en de hersenen. Slagaderlijke verstopping kan een hartaanval, beroerte of pijn op de borst veroorzaken. Het werkingsmechanisme van simvastatine en andere statines helpt om cholesterol te verlagen, indien gebruikt in combinatie met verbeteringen in dieet en lichaamsbeweging.

Functie

Simvastatine is een type van HMG-CoA-reductaseremmer (statine) die werkt in de lever de productie van het enzym dat cholesterol produceert blokkeren. Bijgevolg is low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol verminderd. LDL wordt beschouwd als de "slechte" cholesterol, die kunnen bevorderen atherosclerose of aderverkalking.

Aanwijzing

Simvastatine wordt vaak voorgeschreven om verhoogde lipiden (cholesterol), die bekend staat als hyperlipidemie of hypercholesterolemie (een erfelijke aandoening van hoge LDL-cholesterol) te verlagen. Het wordt ook voorgeschreven om gebeurtenissen geassocieerd met hart- en vaatziekten, waaronder hart- en vaatziekten (zoals hartaanvallen) en cerebrovasculaire aandoeningen (zoals beroertes) te voorkomen. Simvastatine wordt gewoonlijk eenmaal daags, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Overwegingen

Patiënten die statinen moeten hun dieet en lichaamsbeweging routine te herzien om gewicht te beheersen en te verminderen vet inname. Simvastatine is gecontra-indiceerd voor gebruik bij patiënten met actieve leverziekte en verpleging of zwangere vrouwen. Simvastatine mag niet worden ingenomen met grapefruit producten, omdat grapefruitsap kunnen verhogen absorptie van bepaalde medicijnen, wat leidt tot schommelingen in effecten. Simvastatine kan worden ingenomen met of zonder voedsel, en het kan maagklachten in beide scenario's veroorzaken. Voordelen van statine therapie worden meestal waargenomen na vier weken bij regelmatige behandeling.

Combinaties

Simvastatine is een oraal medicijn en kan vaak worden gecombineerd met andere geneesmiddelen cardiovasculaire middelen zoals ezetimibe (Vytorin) of niacine (Simcor). Artsen kunnen voorschrijven medicijnen worden in combinatie met simvastatine hoog cholesterol en cardiovasculaire ziekte te behandelen voor een aangepaste behandelplan. Simvastatine kan ernstige of dodelijke resultaten wanneer het wordt ingenomen in combinatie met bepaalde medicijnen, zodat de arts toezicht is van cruciaal belang. Zo moet simvastatine niet worden ingenomen bepaalde antischimmelmiddelen zoals ketoconazol, bepaalde antibiotica zoals erytromycine en HIV medicijnen (zoals ritonavir).