Informatie over Pediatric Oncologen

Informatie over Pediatric Oncologen

Volgens de American Cancer Society, 559.000 mensen stierven in 2007 aan kanker, en 1,4 miljoen werden gediagnosticeerd voor het eerst met de ziekte in hetzelfde jaar. Slechts 1 procent van de mensen met kanker zijn kinderen. Oncologen zijn artsen die de behandeling van kanker; er zijn vele subspecialismen binnen de oncologie, waaronder pediatrische oncologie.

Training

Pediatrische oncologen behandeling van kanker bij kinderen. Hiervoor vereist uitgebreide training, kanker zich anders in het lichaam van een kind dan in een volwassene en behandelingen verschillend. Deze artsen compleet meerdere jaren van de opleiding te worden beschouwd specialisten op dit gebied, waaronder een bachelor's degree, een doctor in de geneeskunde opleiding, en twee tot drie jaar van een residentieel programma in een ziekenhuis of klinische setting, dat is gespecialiseerd in pediatrische oncologie. Kandidaten moeten ook slagen voor een examen door de American Board of Pediatrics toegediend aan een gecertificeerd pediatrische oncoloog geworden.

Significantie

Omdat kanker bij kinderen zo zeldzaam is en er anders te worden behandeld dan bij volwassenen, huisartsen (huisartsen) hebben een zeer beperkte kennis van kanker en kinderen met kanker. Zelfs oncologen --- degenen met een speciale opleiding in de algemene gebied van kanker --- zal meestal verwijzen kinderen met deze ziekte van een van de meerdere kinderen kanker centra in het land, zodat ze toegang hebben tot mensen die hun carrière hebben gewijd aan het begrijpen en kunnen hebben het behandelen van kanker bij kinderen in het bijzonder.

Toegankelijkheid

Pediatrische oncologen zijn niet gemakkelijk toegankelijk is voor ieder kind die ze nodig heeft, volgens de American Academy of Pediatrics (AAP). Volgens gegevens van de academie, 22,8 procent van de kinderen leeft meer dan 60 minuten van zowel een pediatrische oncoloog of een pediatrische hematoloog, en 24 procent van de landelijke kinderen wonen twee uur of meer van deze specialisten. AAP geconcludeerd dat het platteland kinderen, in het bijzonder, kan extra belemmeringen voor de toegang tot het gezicht.

Samenwerking

Pediatrische oncologen vaak werken met een team van gekwalificeerde specialisten even naar kanker bij kinderen aan te pakken. Deze andere specialisten kunnen pediatrische chirurgen, chemotherapeuten, radiotherapeuten, pathologen, psychologen of andere professionals die kunnen helpen bij hun inspanningen.

Effecten

Wanneer teams van top-rated experts samenwerken om een ​​kind met kanker te behandelen, overlevingskansen stijgen, volgens Healthy Children. Als een pediatrische oncoloog coördineert de zorg voor een kind en dat kind wordt behandeld in een multidisciplinaire, integrale behandeling van kanker centrum, kan de overlevingskans voor dat kind stijgen met maar liefst 40 procent.