Informatie Over Nonfiber Diets

Informatie Over Nonfiber Diets

Experts op het gebied van geneeskunde, voeding en gewichtsverlies benadrukken meestal het belang van vezels in het dieet. De redenering is dat fiber snelheden door de spijsvertering en helpt vetten en schadelijke afvalstoffen te elimineren. Theoretisch, vezels houdt alle systemen van het lichaam - het hart en de bloedvaten, het immuunsysteem, de longen, het spijsverteringssysteem, zintuigen en hersenen - efficiënt werkt. Echter lijkt de medische gemeenschap verdeeld over de voordelen van een nonfiber dieet.

Nonfiber Diëten

Medisch voorgeschreven nonfiber diëten trachten zoveel mogelijk vezels te elimineren uit het dieet van een persoon en gewoonlijk aanbevolen colon aandoeningen zoals chronische diverticulitis, ziekte van Crohn en ulceratieve colitis. Nonfiber diëten worden soms ook besteld voor ileostoma of colostoma patiënten en patiënten met een smalle slokdarm of intestinale lumen. Sommige ziekenhuizen en artsen overwegen een nonfiber dieet geschikt is voor alle patiënten net voor en net na een buikoperatie.

Levensmiddelen

Een nonfiber of lage-fiber dieet bevat alle voedselgroepen aanbevolen voor een evenwichtige voeding met brood, melk, vlees, groenten en fruit, maar beperkingen bestaan ​​binnen het grootste deel van de groepen. Brood en crackers en andere producten mogen niet volle granen bevatten; granen moet zacht of zeer verwerkt zijn. Verse groenten en fruit worden niet opgenomen in het dieet, noch gedroogd fruit acceptabel, maar ingeblikte en gekookte producten algemeen getolereerd. Sommige voedingsmiddelen, zoals maïs, noten en gasproducerende groenten, zijn nooit inbegrepen.

Degenen Voor Fiber

Terwijl een deel van de medische sector werft de low-vezel of nonfiber dieet, een andere, meer-zanggroep is even enthousiast over het toevoegen van vezels aan diëten. Veel gastro-enterologen - artsen gewijd aan de behandeling van ziekten en aandoeningen van het spijsverteringskanaal - aanhangen dit profiber uitzicht en erop aandringen dat hun patiënten die last hebben van constipatie, diverticulitis, colitis en andere problemen met de spijsvertering te voegen ongeraffineerde granen, rauwe groenten, ongekookt fruit en gedroogd fruit hun dieet.

Die Tegen Fiber

Sommigen in de medische geloven dat een vezelrijk dieet niet alleen niet het menselijk lichaam ten goede maar ook schadelijk voor het lichaam. Terwijl sommige studies rapporteren de gezondheidsvoordelen van een vezelrijk dieet, andere studies lijken aan te zetten tot het bewijs weerleggen van de voordelen. Sommige artsen verkondigen-en vaatziekten voorkomen bevoegdheden vezel; Echter, andere artsen betwisten dergelijke bevoegdheden. Dit negatieve beeld van de voordelen van een vezelrijk uit te breiden tot het gewichtsverlies veld, waar ervaringen lijners 'geven geen sterke band bestaat om te bewijzen dat een toename van de vezelconsumptie leidt tot gewichtsverlies.