Informatie over nierkanker

Meer dan 28.000 mensen in de VS zijn gediagnosticeerd met nierkanker per jaar, en 11.000 sterven elk jaar als gevolg van het. Indien gevangen vroeg, nierkanker heeft een hoge mate van overleving. Het treft meestal mensen boven de leeftijd van 40 (hoewel het wordt gezien in kleine kinderen) en slaat deze tussen 50 en 70 bijzonder hard.

Identificatie

Nierkanker treedt op wanneer een tumor groeit in nierweefsel, die het bloed of het nierbekken filters, waar urine verzamelt voordat deze wordt getransporteerd naar de blaas.

Oorzaken

Artsen niet definitief te weten wat de oorzaak van nierkanker, hoewel factoren zoals obesitas, roken, het werken in de nabijheid van asbest, het gebruik van de pijnstiller langdurige Phenacetin, die op de lange termijn nierdialyse of mensen gediagnosticeerd met de ziekte van Von Hippel-Lindau worden verdacht.

Symptomen

Symptomen van nierkanker omvatten bloed in de urine, een vast aan een zijde of de onderrug, vermoeidheid, lage rugpijn niet veroorzaakt door een verwonding, zwelling enkels en benen, onverklaarbaar gewichtsverlies, koorts of niet veroorzaakt door een infectie.

Stages

Nierkanker bestaat uit vier fasen: de eerste fase is gelokaliseerd in de nier; fase twee geeft aan dat de kanker is uitgezaaid naar de perirenaal vet; fase geeft de kanker is de nier linker en invasie van de bloedvaten en / of lymfeklieren; en fase vier geeft aan dat de kanker is uitgezaaid naar andere organen en begonnen te groeien.

Behandelingen

Vroege stadia van nierkanker (fasen 1 en 2) omvatten het chirurgisch verwijderen van de nier. Na stadium 3 of 4, chemotherapie, hormonale therapie of immunotherapie worden gebruikt omdat de kanker zich buiten de nier.