Informatie over lymfoedeem

Lymfoedeem ontstaat wanneer de lymfe vloeistof in arm of been niet behoorlijk afvoeren door een verstopping in het lymfesysteem. Dit veroorzaakt het getroffen ledemaat te zwellen, en zal dit blijven doen als de vloeistof blijft ophopen.

Soorten

De twee types van lymfoedeem worden overgeƫrfd of primair lymfoedeem en verworven lymfoedeem. Erfelijke lymfoedeem treedt op wanneer je geboren wordt zonder lymfevaten en knooppunten, en verworven lymfoedeem ontwikkelt nadat u een verwonding of andere schade aan uw lymfestelsel ervaren.

Oorzaak

De belangrijkste oorzaken van erfelijke lymfoedeem genetische ziekten, zoals de ziekte van Milroy en ziekte Meige. Verworven lymfoedeem kan optreden na een operatie, een infectie of kanker.

Symptomen

Lymfoedeem symptomen kunnen niet direct wordt getoond, en soms kan optreden 15 of meer jaren na de oorspronkelijke letsel of schade. Als ze verschijnen, de aangedane ledemaat zal vaak zwellen, voelen zwaar of te strak of te beginnen pijn.

Diagnose

Na de gebruikelijke fysieke examen en registratie van uw medische geschiedenis, kan uw arts een aantal tests waaronder MRI, CT-scans en echografie bestellen.

Behandelingen

De eerste fase van de behandeling is om eerst de zwelling van het getroffen ledemaat verminderen, gewoonlijk door het wikkelen van de ledemaat in verbanden. De tweede fase is de lymfoedeem door zelf-massage en oefeningen beheersen om lymfevocht te houden van het bouwen in de ledematen.