Informatie Over Luizen

Luizen, ook wel bekend als hoofdluis, zijn een soort van parasiet die leeft in het haar van mensen en voedt zich met bloed afkomstig van de hoofdhuid. Hoewel ze niet een bedreiging voor de gezondheid van de mens, ze zijn zeer besmettelijk en kan ongemakkelijk krassen en irritatie van de hoofdhuid veroorzaken.

Symptomen

De meest voor de hand liggende symptoom van hoofdluis is jeuk hoofdhuid. U mag echter niet het gevoel dat een jeukende sensatie toen u voor het eerst krijgen luizen. Je kan in plaats daarvan voelt een kriebel als de luizen bewegen over je hoofdhuid. Zweren op de hoofdhuid kan ook ontwikkelen als gevolg van krabben aan het hoofd als gevolg van jeuk. Om de diagnose te bevestigen, kan je door het haar van de betrokken persoon op de aanwezigheid van neten (eitjes) of een echte luis.

Identificatie

Een volwassen luis heeft een grijswitte kleur en is zeer klein, ongeveer ter grootte van een sesamzaad. Het heeft zes poten en kan zolang één maand leven in iemands hoofd. Een baby luis ziet er hetzelfde, maar is kleiner. Binnen een week, zal het rijpen aan een volwassene als het blijft om te leven op het hoofd van de persoon. Luizeneitjes zijn kleine witte of gele vlekken die op de haarschacht verschijnen.

Besmetting

Het is heel gemakkelijk voor schoolgaande kinderen te luizen contracteren omdat ze komen in nauw contact met andere kinderen en kunnen elkaars bezittingen te delen. Luizen kunnen leven op oppervlakken voor zo lang als twee dagen en kan gemakkelijk overzetten in het haar van een persoon. Als ze eenmaal in het haar, zij gewoonlijk verblijven achter de oren en in de buurt van de hals van de persoon.

Hoofd Behandeling

U kunt hoofdluizen te behandelen zonder de noodzaak van een recept. U kunt de aankoop een over de toonbank actuele behandeling, zoals Nix om luizen en hun eitjes te doden. Het werkzame bestanddeel in de behandeling pediculicide. Volg de aanwijzingen op de fles om de behandeling toe te passen; reapplying de behandeling kan nodig zijn als de luizen opnieuw binnen zeven tot 10 dagen. De behandeling omvat een speciale kam die wordt gebruikt om neten uit het haar te verwijderen. De kam moet grondig worden uitgewerkt over het haar te neten volledig te verwijderen.

Huis Behandeling

Het huis moet zo goed worden behandeld als luizen zijn te vinden in een van de haren van de familie-lid. Dit is essentieel om herbesmetting te voorkomen en verspreiding aan anderen. Alle beddengoed en kleding gedragen door de besmette persoon in heet water wassen. Je moet stomen jassen, knuffels en andere items die luizen kunnen huisvesten, maar kan niet worden gewassen. Stofzuig alle vloeren en het meubilair ook. Gooi alle haaraccessoires of te wassen met warm water en zeep.