Informatie over jeneverbessen

Jeneverbessen hebben een rijke geschiedenis van gebruik in geneesmiddelen en alcoholische dranken. Ze hebben zelfs gesneden uit een plaats in de mythologie als een plant in staat is het overwinnen van het kwaad. De uitgesproken scherpe smaak van de bessen is de plant een plaats verworven in de culinaire gemeenschap en haar diuretische eigenschappen hebben het verdiend een plaats in kruidengeneesmiddelen.

De Plant

De jeneverbes struik is een lid van de cipressen en coniferen familie van planten. Jeneverbessen zijn eigenlijk bessen; ze zijn de rijpe kegels van de jeneverbes struik. Deze "bessen" zijn een heldere dynamische blauwe dat de plant een favoriet in bos-achtige tuinen maakt.

Groeiende Jeneverbessen

Jeneverbessen zijn stevige struiken die gestaag zal groeien, zelfs in slechte bodemgesteldheid. Ze hebben niet veel nodig, maar ze weten niet goed verdraagt ​​al te natte of drassige omgevingen. De enige keer dat deze plant zal dagelijks water nodig is tijdens het eerste jaar. De ideale bodem voor een jeneverbes zal goede drainage om wortelrot te voorkomen.

Mythologie

Tijdens de Middeleeuwen werden jeneverbessen verondersteld om kwaad weg te houden. De plant werd gebruikt zaken als vloeken en de ziekte weg te weren. Men dacht dat de geur van de jeneverbes was onsmakelijke naar heksen. Native Americans gebruikt jeneverbessen om het lichaam te reinigen en af ​​te weren infectie.

Toepassingen

De jeneverbes wordt gebruikt als een diureticum of "water pil." Het wordt vaak gebruikt om de nieren te reinigen door snel uitstoten van de inhoud ervan. Vanwege zijn diuretische eigenschappen, wordt deze bes gebruikt als een huis remedie voor de behandeling en preventie van blaasontstekingen.

Jeneverbessen worden gebruikt om jenever te produceren. Gin is een verkorte versie van "jenever", dat is Nederlands voor jeneverbes. Gin wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​in Nederland in de jaren 1580. Het maakte haar verschijning in de Verenigde Staten tijdens de koloniale tijd (zie link in de referenties).

Jeneverbessen serveren ook een culinaire doeleinden. Deze bessen worden gebruikt om de smaak van vlees en soepen verbeteren. Hun bitterzoete smaak maakt ze een favoriete aroma's voor zuurkool ook.

Voorzichtigheid

Zwangere vrouwen moeten nooit iets met jeneverbessen verbruikt. Jeneverbessen zijn gebruikt in het verleden menstruatie stimuleren en weeën op te wekken. Jeneverbessen zijn gevonden in ratten te veroorzaken miskraam (zie link in de referenties).

Wees voorzichtig bij het combineren van jeneverbessen met de psychoactieve drug lithium. Een gevaarlijke mate van uitdroging kan het gevolg zijn van deze combinatie (zie link in de referenties).