Informatie over Hoog Cholesterol

Hoog cholesterol is te veel van een vetachtige stof die wordt gevonden in het bloed. Te veel van de stof kan leiden tot een verdikking of verharding in de wanden van de bloedvaten, waardoor bloedstolsels. Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid cholesterol die door ons in het bloed te helpen houden ons lichaam normaal functioneren. Zich bewust zijn van hoeveel cholesterol is in ons systeem is noodzakelijk voor een goede gezondheid. Zodra de cholesterol hoog is bereikt, behandeling van de te verlagen deze niveaus noodzakelijk. Hieronder is informatie betreffende de oorzaken en behandelingen van hoge cholesterol.

Oorzaken

In principe zijn er twee soorten hoog cholesterolgehalte. Er zijn oorzaken van een hoge cholesterol kan je controleren en anderen kun je niet. Als je een familiegeschiedenis van een hoog cholesterolgehalte, kunt u wellicht meer vatbaar voor het ontwikkelen van de aandoening. Andere factoren die je niet kan controleren zijn dingen, zoals uw geslacht en leeftijd. Vrouwen die de menopauze hebben meer kans om te merken dat hun cholesterolgehalte verhogen. Ook bepaalde ziekten, zoals hypothyreoïdie en nierziekte, kan ertoe leiden dat uw cholesterolgehalte te verhogen. Zelfs medicijnen, zoals diuretica, oestrogeen, corticosteroïden en beta-blokkers, kan een stijging cholesterolgehalte veroorzaken. Oorzaken van een hoog cholesterol u in staat om te controleren zijn, zijn dingen zoals gewicht, gebrek aan lichaamsbeweging, je voeding, stress, evenals roken en het drinken van alcohol. Door het aanbrengen van wijzigingen in deze dingen, zult u in staat om de hoeveelheid slechte cholesterol in het bloed verlagen en verhogen je goede cholesterol.

Soorten

Er zijn twee soorten cholesterol niveaus die zijn gemeten in testen. Dit zijn LDL of slechte cholesterol en HDL, ook wel goed cholesterol. U wilt dat uw LDL te laag te zijn en uw HDL-niveau te hoog zijn. Zelfs als u een hoog HDL-gehalte, zal een hoog LDL-cholesterolgehalte van uw HDL-gehalte verlagen. Bij het testen van het cholesterolgehalte, moet een goede score 200 of lager. U bent borderline beschouwd als de score is 200 door 239 en wordt beschouwd als een hoog cholesterolgehalte hebben, indien de rating is boven 240. Een LDL-niveau van 129 en lager, is de beste rating uw kan hebben. Een score van 130-159, wordt borderline hoog beschouwd en een score van 160 tot 189, wordt hoog geacht. Alles boven een 190 wordt als zeer hoog. Met HDL-cholesterol, een score van 60 of hoger is het beste en het beschermt tegen het ontwikkelen van hart-en vaatziekten. Een score van 40 of hoger is goed en een score van lager dan 40 is slecht, wat betekent dat er kans op het ontwikkelen van hart-problemen.

Testen

Om te testen op hoog cholesterolgehalte, wordt een bloedonderzoek nodig. Deze test zal de niveaus van HDL, LDL en triglyceriden in het bloed te meten. Je zal meer dan waarschijnlijk te snel voor 12 uur voor het hebben van de test, zodat uw niveaus van deze stoffen correct kan worden gemeten. Nadat u de resultaten van het bloedonderzoek krijgt, zal uw arts in staat zijn om een ​​plan te maken voor de behandeling van uw hoge cholesterol.

Behandeling

Uw arts kan u proberen om veranderingen in levensstijl te maken voordat u op medicijnen. Als na drie maanden uw cholesterolgehalte hoog blijven, zal medicatie worden toegevoegd om deze te beheersen en hen terug te brengen naar een normale bereik. Een persoon die lijden aan coronaire hartziekte of perifeer arterieel vaatlijden, diabetes, of hebben ofwel een hartaanval of een beroerte heeft gehad, zal onmiddellijk op medicatie worden gezet. Op dit moment statines de meest effectieve behandeling beheersen cholesterol. Statines hebben aangetoond dat het risico van een hartaanval of beroerte. Zij dit risico voor mensen die op een hoog risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen te verminderen ook.

Voedingsmiddelen met een hoog cholesterol

Helaas zijn veel voedsel dat we overwegen het comfort voedingsmiddelen zijn rijk aan cholesterol. Zulke dingen als macaroni en kaas, ijs, cake, koekjes, rood vlees, eieren en verwerkte voedingsmiddelen zijn rijk aan LDL-cholesterol. In principe is het gezegde: "Als het goed smaakt het is slecht voor je", is waar. Algemeen voedsel dat smaak echt goed voor ons, zijn geladen met een hoog niveau van LDL-cholesterol. Gehydrogeneerde oliën die zijn gevonden in margarine, slasaus, spijsoliën en veel gebak, zijn ook slecht voor je.

Foods cholesterolarm

Als het proberen om uw cholesterolgehalte te verlagen, zijn er veel voedingsmiddelen die u kunt toevoegen aan uw dieet te helpen doen. Groenten, zoals uien, knoflook en gember is bekend dat je slechte LDL verlagen. In feite, sommige mensen zweren bij het eten van ten minste zeven teentjes knoflook per dag, zal uw niveaus van HDL te verlagen. Voeg goede vetten in uw dieet dat omega-3-oliën, zoals olijfolie, kokosolie en noten bevatten. Voedingsmiddelen met volle granen en vezels, zal ook bijdragen tot het verminderen van uw slechte cholesterol.