Informatie over het Gezonde Healing Foods Piramide

Informatie over het Gezonde Healing Foods Piramide

De Healing Foods Piramide is bedacht door Monica Myklebust, MD, en Jenna Wunder, MPH, RD, van het Integrative Medicine aan de Universiteit van Michigan. De piramide bestaat uit "alleen voedingsmiddelen waarvan bekend is dat helende voordelen of essentiële voedingsstoffen hebben" en benadrukt het eten van voedsel uit een verscheidenheid van bronnen, het oogsten van voedsel in een eco-vriendelijke manier en zorgvuldig en met vreugde te eten. De piramide categoriseert voedsel als degenen die dagelijks moet worden gegeten, wekelijks of optioneel.

Water

De stichting van de Healing voedingspiramide is water. Aangezien water is een essentiële voedingsstof die nodig is voor alle lichaamsfuncties, is het cruciaal om gezond eten. Myklebust en Wunder raden vrouwen drinken 8 kopjes (64 ml) per dag en dat mannen drinkt 12 kopjes (96 ml) per dag. Waterverbruik moeten toenemen tijdens het sporten, bij ziekte, tijdens de zwangerschap, en onder bepaalde andere voorwaarden.

Groenten en Fruit

Het volgende niveau van de piramide is groenten en fruit. Groenten en fruit bieden veel voedingsstoffen, zoals antioxidanten en fytochemicaliën. Myklebust en Wunder raden het eten van een "regenboog van groenten en fruit" het beste voldoen aan nutritionele behoeften. Zeven of meer porties moet dagelijks worden gegeten, bestaande uit ten minste vijf porties groenten en 03:58 porties fruit.

Granen en peulvruchten

De categorie graan korrels bevat, maar ook zetmeelrijke groenten zoals maïs, aardappelen en winter squash, die metaboliseren in het lichaam zoals granen. Korrels energie voor het lichaam en volkoren extra vezels en voedingsstoffen. Verbruiken vier tot 11 porties van granen en zetmeelrijke groenten dagelijks, streven naar volle granen in plaats van gemalen, verwerkt of geraffineerde granen.
De categorie peulvrucht omvat bonen, erwten, linzen, pinda's en soja. Peulvruchten bevatten weinig vet en veel vezels, eiwitten en anti-oxidanten. Ze bieden ook ijzer, zink, calcium, selenium en folaat. Eet 1-3 porties van peulvruchten per dag. Soja is ook laag in vet en veel vezels en eiwitten. Het bevat ook isoflavonen, die, wanneer omgezet in oestrogenen in het lichaam, kan het risico van kanker, hart- en vaatziekten en osteoporose. Een tot twee porties van soja Elke dag aanbevolen.

Vetten en Kruiden

Vetten zijn een essentieel onderdeel van een gezonde voeding. Het is belangrijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA) en omega-3 vetzuren kiezen als zij antioxidanten zoals vitamine E en selenium, absorptie steun voedingsmiddel, en kan een positieve invloed cholesterol, bloeddruk en bloedstolling. Consumeren 3-9 porties van vetten per dag. Merk op dat een portie gezonde vetten worden gevonden in voedingsmiddelen andere delen van de piramide. Zo kan 3,2 g omega-3 vetzuren ligt in een 6 oz. dienste van Wilde Zalm.
Kruiden - welke kruiden, specerijen, alliums en hete pepers bevatten - maken niet alleen voedsel lekkerder, maar velen hebben geneeskrachtige eigenschappen. Myklebust en Wunder stel met behulp van een verscheidenheid aan kruiden dagelijks bij het koken, maar om 'te experimenteren voorzichtig "met hete pepers.

Zuivel en Eieren

Zuivelproducten bieden een aantal van de rijkste bronnen van calcium en zijn rijk aan eiwitten; melk wordt vaak verrijkt met vitamine A en D. Consumeer 1-3 porties zuivel per dag, vasthouden aan keuzes met 3 g vet of minder. Een portie van volvette kazen kunnen per dag worden gegeten.
"Hele eieren bieden bijna alle essentiële vitaminen en mineralen die nodig zijn door mensen, met uitzondering van vitamine C," schrijven Myklebust en Wunder, en ze raden consumeren een ei per dag. Voor degenen met een hoog cholesterol, maar ze raden het beperken dooier verbruik aan twee keer per week, maar het eiwit moet nog steeds elke dag worden geconsumeerd.
Voor degenen die niet naar dierlijke producten te kiezen verbruiken, deze categorieën zijn optioneel. Als dierlijke producten bevatten belangrijke voedingsstoffen, echter Myklebust en Wunderhose raden overleg met een arts of diëtiste te verzekeren nutritionele behoeften wordt voldaan door middel van andere voedingsmiddelen of supplementen.

Vis, zeevruchten en mager vlees

Rijk aan belangrijke omega-3 vetzuren, laag in verzadigd vet en veel eiwitten en ijzer, vis en zeevruchten zijn een uitstekende aanvulling op een dieet. Eet 2-4 porties per week, waarvan er twee moeten bestaan ​​uit vis met hoge omega-3 niveaus (bijvoorbeeld, wilde zalm, tonijn, makreel).
Vlees is rijk aan eiwitten en ijzer, en biedt B-12 vitaminen. Eet 1-3 porties mager vlees per week. Mager vlees is minder dan 3 gram vet per ounce. Wild kunnen worden opgenomen in deze categorie.
Zoals met eieren en zuivel, deze categorieën zijn facultatief voor kiezen om niet naar dierlijke producten te consumeren.

Begeleidingen en Personal Space

In de buurt van de top van de piramide is de begeleiding categorie, die bestaat uit drie sub-secties - alcohol, pure chocolade en thee - die allemaal volledig optioneel.
Alcohol kan het risico op hart-en vaatziekten en beroerte te verlagen. Alcoholgebruik mag niet langer zijn dan één tot twee glazen per dag, afhankelijk van geslacht, leeftijd en gezondheid van de geschiedenis. Dark Chocolate, bestaande uit 70 procent of meer cacao en cacao boter, kan slechte cholesterol verlagen, het risico op bloedstolsels verminderen, de doorbloeding en verheffen stemming. Consumeer 7 gram pure chocolade per week. Thee is rijk aan polyfenolen, die de algehele goede gezondheid te bevorderen en kunnen helpen bij het voorkomen van kanker en hart-en vaatziekten, terwijl het verbeteren van de doorbloeding. Witte en groene thee zorgen voor de meeste anti-oxidanten, maar deze zijn te vinden in oolong en zwarte thee ook. Consumeer 2-4 kopjes thee per dag; deze porties zal ook helpen te voldoen aan de aanbevolen dagelijkse porties van water.
Op de top van de Healing Foods Piramide is de persoonlijke ruimte. "Gezien de complexiteit van onze relatie met voedsel, erkennen we helende voordelen van voedingsmiddelen die niet meetbaar zijn in het laboratorium," schrijven Myklebust en Wunder. "Personaliseer deze Healing Foods Piramide door af en toe jezelf toe een speciale traktatie die is genezing voor u."