Informatie over Glucose Meter

Volgens de Nationale Diabetes Information Clearinghouse (NDIC), bijna 8 procent van de mensen in de Verenigde Staten hebben een bepaalde vorm van diabetes die ofwel wordt dan niet gediagnosticeerde. Veel van deze mensen hebben om hun bloedsuikerspiegel regelmatig te controleren om een ​​optimale gezondheid te behouden. Er zijn vele soorten van bloedglucosemeters hiervoor beschikbaar, dus met informatie over glucosemeters een individu kan helpen bij de keuze welke meter voor hen is.

Definitie

Bloedglucosemeters medische apparaten die meten hoeveel suiker (glucose) in het bloed van een individu op een bepaald moment. Ze helpen een individu om te bepalen of ze nodig hebben om meer of minder te eten om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, en zijn hulp bij het bepalen of een injectie van insuline kunnen nodig zijn om de bloedsuikerspiegel te krijgen op het juiste niveau. De meeste meters zijn nu klein genoeg om in de palm van de hand van de gebruiker.

Hoe werken ze?

Bijna alle bloedglucosemeters werkt door een klein bloedmonster van het individu. Dit wordt meestal gedaan door de persoon zelf, die hun vingertop of ander lichaamsdeel prikt met een lancet en plaatst een bloed druppel op een eenmalig gebruik glucosemeter strip of herbruikbare schijf. De glucosemeter leest de teststrip of schijf en vervolgens berekent en toont de hoeveelheid glucose in het bloed.

Soorten

Er zijn verschillende soorten meters beschikbaar. Deze omvatten alles-in-één meter (de lancet wordt ingebouwd), gecombineerde meters (meters die ook een bloeddruk manchet), voedsel bewaking meter (gebruikt om glucose te controleren voor en na de maaltijd), continue monitoren (zorgt voor een continue metingen voor enkele dagen en worden alleen gebruikt om een ​​behandelplan te ontwikkelen), en slechtzienden meter (geeft gesproken instructies voor mensen met gezichtsproblemen). Het nieuwste type meter, polshorloge meter, worden gedragen op de pols en weet een bloedmonster nodig. Zij maken gebruik van elektroden om de bloedglucose te meten via vloeistoffen onder de huid.

Kosten

De kosten van een bloedglucosemeter afhankelijk van het type en de fabrikant. De goedkoopste meter lopen rond de $ 30, terwijl de duurste (de continue meter) kan draaien maar liefst $ 1400. Veel verzekeringsmaatschappijen de kosten van een meter dekken indien gebruikt voor een gedocumenteerde medische aandoening gerelateerd aan bloedglucose, zoals diabetes.

Problemen

Een van de belangrijkste problemen met bloedglucosemeters omvat de noodzakelijke bloedmonster. Herhaald prikken van de vingers met een lancet kan leiden tot extreme pijn in de tijd. Bovendien moeten vele meters herhaaldelijk worden gecodeerd en vereisen dat de gebruiker in staat om een ​​test strip of strips elke test of paar tests te voegen. Nieuwe technologie, zoals achter de polshorloge meter, elimineert deze problemen.