Informatie over een hernia

Informatie over een hernia

Een disc scheidt elk wervels als methode schokabsorptie. Ze zijn als kleine kussens met een gel-achtig materiaal bedekt met een harde buitenlaag. Een hernia ontstaat wanneer een scheur in de behuizing maakt een aantal binnenste materiaal te sijpelen.

Oorzaken

Een hernia kan optreden na verloop van tijd, door middel van de normale slijtage in verband met het verouderingsproces. Een blessure kan ook leiden tot hernia, zoals het opheffen van iets zwaars onjuist of als gevolg van een val, volgens de Mayo Clinic.

Symptomen

Soms zijn er geen symptomen om te waarschuwen voor een hernia. Wanneer de symptomen zijn ervaren, ze zijn doorgaans voorzien van pijn geassocieerd met de heupzenuw, de lage rug of been.

Diagnose

De meeste hernia gevallen kan worden gediagnosticeerd met behulp van een fysiek examen met verschillende mobiliteit en stretching testen. Aanvullende tests kunnen worden besteld als de patiƫnt niet reageert op behandeling of een aparte aandoening wordt vermoed.

Behandeling

De meeste hernia's uiteindelijk genezen op hun eigen, zodat de behandeling meestal is gericht op pijnbestrijding. Medicijnen om de ontsteking te verminderen en pijn worden aanbevolen, met sterkere voorschriften voorzien in het geval van meer ernstige ongemak.

Preventie / Oplossing

Regelmatige lichaamsbeweging kan bijdragen aan de versterking van de wervelkolom, het verminderen van de kans op schijf schade. Observeren goede houding en een gezond gewicht kan ook helpen, zoals zij minder druk op de rug, waardoor de mogelijkheid van ondersteunen van een verwonding.