Informatie over de hobbels op de lippen

Bulten op de lippen gevolg van een aantal verschillende ziekten of aandoeningen. De bultjes kunnen seksueel worden overgedragen, optreden als een natuurlijke reactie op een allergeen, verschijnen als een erfelijke aandoening of het gevolg zijn van overmatig gebruik van alcohol of tabak. Verschillende symptomen bestaan ​​voor de verschillende oorzaken van deze hobbels en elk nummer heeft een andere behandeling.

Symptomen

Bulten op de lippen zijn de symptomen van andere aandoeningen. De hobbels kan pijnlijk of geïrriteerd zijn. Soms stoten jeuk, afhankelijk van de oorzaak van de stoten en andere tijden stoten niet jeuk of pijn, maar alleen onaangenaam weergegeven. Bulten op de lippen kunnen ook zweren of blaren die open te stellen en af ​​te voeren beneden de lippen of de kin.

Oorzaken

Omdat de hobbels op de lippen eigenlijk kan zijn blaren of zweren, kunnen verschillende omstandigheden leiden tot de hobbels. Dergelijke aandoeningen omvatten mondkanker, chemische brandwonden, infecties, koorts en beide vormen van herpes. In het geval van herpes simplexen A en B, kunnen de hobbels op de lippen seksueel worden overgedragen van zoenen, orale seks of zelfs van delen van een drankje met een persoon met een actieve mond bult of pijnlijk. Reacties op medicijnen en operaties normaal gesproken leiden tot een gezwollen lip, maar soms hobbels op de lippen veroorzaken. Pepper sap, gebruikt om de lippen mollig voor schoonheid redenen, kunnen ook in scheuren in de lip huid veroorzaken geïrriteerd stoten.

Het identificeren van factoren

Bulten op de lippen kan verschijnen wit of rood. De stoten worden rond de randen van de lippen, aan de binnenkant van de lippen of in de hoeken van de mond. Herpes hobbels vaak verspreid naar de mond omringen.

Behandeling

Behandeling voor bulten op de lippen zal afhangen van de oorzaak van de hobbels. De behandeling kan variëren van een eenvoudige toepassing van een crème voor irritatie meer extreme behandelingen zoals chirurgie de hobbels van het oppervlak van de lippen verwijderd. In sommige gevallen kan de hobbels ernstig genoeg om het verwijderen van de lippen en enten huid uit verschillende gebieden van het lichaam vereisen. Vloeibare stikstof verbrandt lip stoten die een direct gevolg van huidkanker. Dit verwijderen van de behandeling wordt uitgevoerd in een enkele dag en laat rode vlekken en korsten op de lippen tot ze volledig genezen.

Waarschuwingen

Om hobbels op de lippen en de voorwaarden die de hobbels veroorzaken te vermijden, vermijd overmatig gebruik van tabak en alcohol. Verbruikt nooit schadelijke chemicaliën of irriterende stoffen of gebruik de chemicaliën of irriterende stoffen op je lippen. Vermijd seksueel gedrag, zoenen, en het delen van voedsel of dranken met personen met een seksueel overdraagbare ziekten of gemeenschappelijke koortsblaasjes.