Informatie over de diagnose van de fase III darmkanker

Informatie over de diagnose van de fase III darmkanker

Meer dan 100.000 mensen in de Verenigde Staten werden gediagnosticeerd met darmkanker in 2008, volgens de statistieken die door het National Cancer Institute (NCI). Colonkanker wordt beschreven als in fase III wanneer de kanker buiten de colon is uitgezaaid naar de lymfeklieren, maar niet naar andere organen in het lichaam. Als u zijn gediagnosticeerd met stadium III colonkanker, zult u waarschijnlijk willen informatie over de behandeling, de symptomen en de prognose.

Symptomen

Fase III colonkanker niet vertonen veel symptomen, volgens de NCI. Als de symptomen zijn duidelijk zichtbaar, kunnen zij onder meer frequente diarree of constipatie, bloed in de ontlasting of aanhoudende opgeblazen gevoel.

Detectie

Colonkanker, waaronder stadium III, aanvankelijk gedetecteerd worden via een colonoscopie, die de meeste artsen voor iedereen boven de leeftijd van 50, volgens de NCI.

Behandeling

Voor fase III colonkanker, chirurgie een optie verschijnt waarschijnlijk verwijdering van een groot gedeelte van de colon te betrekken. De NIH beveelt aan dat alle stadium III patiƫnten krijgen chemotherapie na de operatie gedurende ten minste zes maanden.

Behandeling Bijwerkingen

Als chirurgie toegepast in fase III colonkanker, kan de chirurg een colostomie voeren volgens de NCI. Bovendien kan chemotherapie of bestraling misselijkheid, braken, haarverlies of diarree.

Prognose

Volgens de American Cancer Society, de vijf-jaars overlevingskans voor darmkanker varieert van 83 procent voor fase III A bij 44 procent voor fase IIIC.