Informatie over Chronic Obstructive Pulmonary Disorder

Chronische obstructieve longziekte (COPD) is een progressieve aandoening die de longen beïnvloedt. Wanneer lucht wordt geïnhaleerd, dan verplaatst de luchtpijp in de luchtwegen in de longen. COPD zorgt ervoor dat de luchtwegen en de longblaasjes in de longen hun elasticiteit verliezen. De wanden van de longblaasjes afbreken, de vorming van grotere luchtzakken. De luchtwegen ook opzwellen en verstopt raken met slijm. De symptomen van COPD te beginnen langzaam en verergeren na verloop van tijd.

Risicofactoren

Volgens het National Heart, Lung and Blood Institute, de grootste risicofactor is roken of een geschiedenis van het roken.

Symptomen

Symptomen van COPD omvatten piepende ademhaling, beklemming op de borst, kortademigheid en hoesten met slijm productie. Later tekenen en symptomen zijn frequente verkoudheden, zwelling in de ledematen en de blauwachtige kleur van de lippen.

Diagnose

Artsen gebruiken tekenen en symptomen, medische geschiedenis en tests, zoals long-functie studies, spirometrie, X-ray en arteriële bloed gas tests om COPD te diagnosticeren.

Behandeling

Chronische obstructieve pulmonaire ziekte wordt behandeld met bronchodilatatoren geïnhaleerde steroïden, longrevalidatie, zuurstoftherapie, bullectomy, long volume reductie chirurgie en longtransplantatie.

Andere namen

Andere gebruikelijke namen voor chronische obstructieve pulmonaire ziekte chronische obstructieve luchtwegaandoeningen, chronische obstructieve bronchitis, chronische obstructieve longziekte, emfyseem en chronische obstructieve pulmonaire aandoening.