Informatie over Brokken op de borst met bloed in Them

Informatie over Brokken op de borst met bloed in Them

Brokken op het oppervlak van de borst relatief vaak. Gelukkig, de National Health Service (NHS) in Engeland identificeert dat tot 85 procent van de knobbels op de borst goedaardig. Een brok gevuld met bloed lijkt misschien een reden tot bezorgdheid zijn, maar in de meeste gevallen de reden voor dit is niet ernstig.

Oorzaken

Hormonale veranderingen zijn de meest voorkomende oorzaak van bulten op het oppervlak van de borst. Dit heeft meestal betrekking op de menstruatie, maar hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap en borstvoeding kan ook leiden tot de klontjes. Brokken kan ook het gevolg zijn van schade veroorzaakt door borstvoeding te zijn en, in zeer zeldzame gevallen van kanker.

Bloed Blister

Als de bult op de borst lijkt een met vloeistof gevulde bel op de huid, kan het bloed blister zijn. Dit gebeurt wanneer de bloedvaten net onder de huid worden beschadigd, waardoor bloed in stromen tussen twee lagen van de huid, die een blister. Als de klomp is een blaar, probeer dan niet om het te barsten, want het zou uitlekken en genezen op zijn eigen. Als een bloed blaar op de borst het meest waarschijnlijk zal zijn veroorzaakt door het dragen van een beha, probeer dan een beha niet te dragen tot het geneest. Als dit niet mogelijk is, te voorkomen dat de beha die de blaar veroorzaakt totdat het geneest.

Cyste

Een cyste is een brok die is gevuld met vloeistof, soms bloed. Cysten zijn meestal goedaardige knobbeltjes en, volgens de NHS, komen het meest voor bij premenopauzale vrouwen in de leeftijd tussen 40 en 45 en vrouwen die hormonale substitutietherapie. Cysten worden meestal veroorzaakt door verstopte klier of een infectie en kan optreden binnen de borst of op de huid. In het algemeen kan een cyste gaat prikken en afgevoerd.

Tumor

Als je een knobbeltje in je borst en ervaren bloederige afscheiding uit de tepel, kan je een cyste te hebben. In zeldzame gevallen kan een met bloed gevulde knobbel in de borst worden veroorzaakt door een tumor. Een niet-kwaadaardige tumor in de melkklieren kunnen bloederige afscheiding veroorzaken. Volgens de MERCK Medische Bibliotheek, minder dan 10 procent van de gevallen wordt veroorzaakt door kanker. Borstkanker kan levensbedreigend zijn, en onmiddellijke behandeling wordt aanbevolen.

Overwegingen

Wanneer een klomp in de borst, is er altijd een kans op kanker. Vanwege dit, moet u altijd een arts te raadplegen zo snel mogelijk nadat u een knobbeltje vinden. Het is zeer ongewoon dat een met bloed gevulde bult op het oppervlak van de borst kankercellen zal zijn, maar een dergelijke knobbel moet nog door een arts worden gecontroleerd.