Informatie over borstkanker die niet heeft verspreid

Borstkanker is in een op de acht vrouwen in de Verenigde Staten, volgens MedlinePlus. De kanker begint meestal in de melkproducerende kanalen van de borst en zich tot het borstweefsel en andere organen en weefsels.

Stages

Borstkanker wordt geacht te zijn gelokaliseerd indien zij niet behoorlijk verspreid buiten de borst en / of de lymfeknopen nabij de borsten. Tijdens fase 0, 1 en 2, wordt borstkanker geacht gelokaliseerd.

Symptomen

Mensen met een vroeg stadium van borstkanker hebben vaak geen symptomen. Sommige individuen kunnen tepel lozingen, een knobbeltje in de borst, rood of gezwollen huid rond de borst of tepel en / of pijn in de borst ervaren.

Diagnose

Tijdens een klinisch borstonderzoek, een arts onderzoekt uw borsten op knobbeltjes en andere afwijkingen. Een mammogram is een test die röntgenstralen gebruikt om te zoeken naar kleine knobbeltjes in de borsten, die moeilijk kunnen zijn te vinden in een zelf-examen.

Chirurgie

Beginnende borstkanker wordt vaak behandeld met chirurgie, waarbij een arts verwijdert een tumor in de borst of de gehele borst en / of lymfeklieren.

Radiation Therapy

Na de operatie, een patiënt met borstkanker ondergaat vaak bestraling, welke x-stralen gebruikt om kankercellen te doden.