Informatie op MRI-scans

Magnetic resonance imaging (MRI) is een diagnostische medische test met behulp van een gespecialiseerde machine en apparatuur om beelden van het lichaam te maken. Volgens de International Society for Magnetic Resonance in Medicine (ISMRM), wordt een MRI als veilig beschouwd en niet-invasieve. De test maakt geen gebruik van straling en kan plaatsvinden in plaats van of als aanvulling op een CT-scan.

Feiten

Tijdens een MRI-scan een sterk magnetisch veld gecreëerd rond de patiënt door de machine. Radiogolven worden dan weggelaten uit de scanner. Het magnetisch veld, alsmede de radiogolven, verandert de afstemming van waterstofatomen in het lichaam. Bij het gebruik van een computer, tweedimensionale beelden van het lichaam worden gemaakt, afhankelijk van de beweging van de waterstofatomen.

Functie

Volgens de Mayo Clinic, kan een MRI worden uitgevoerd op verschillende organen van het lichaam, zoals de lever, nieren, longen en pancreas. Het wordt gebruikt om de aanwezigheid van abnormaliteiten, zoals tumoren bepalen. Hersenen MRI kan worden aanbevolen om de omstandigheden, zoals een aneurysma, tumor of beroerte. Structurele problemen de hart ook kunnen worden geïdentificeerd met een MRI van het hart en de bloedvaten.

Procedure

Omdat het magnetisch veld en radiogolven gebruikt om afbeeldingen te vormen niet kan worden gevoeld, de procedure is pijnloos. Echter, sommige mensen ongemakkelijk liggen nog steeds voor de duur van de scan. De patiënt ligt op een tafel die kan in de scanner. Incidentele geluiden zullen worden gehoord door de patiënt zodra de scan begint. Het geluid is het pulseren van de radiogolven worden door de machine. De technicus zal het uitvoeren van de scan vanuit een controlekamer, maar is in staat tijdens de test met de patiënt te communiceren via een luidspreker in de machine. Sommige patiënten kunnen worden geïnstrueerd om hun adem af en toe houden tijdens de test.

Voorzorgsmaatregelen

Omdat er een sterk magnetisch veld tijdens een MRI, worden bepaalde voorzorgen nodig. Mensen die een pacemaker of een defibrillator geïmplanteerd in hun borst moet een MRI ondergaan, omdat het kan interfereren met de apparaten. Patiënten moeten opstijgen alle sieraden die metaal bevat. Het sterke magnetische veld kan voorwerpen met kracht trekken in de richting van de machine, die schade kan veroorzaken als een persoon is het dragen van metalen. Volgens ISMRM moeten zwangere of zogende patiënten met hun arts te raadplegen voorafgaand aan het gaan voor een MRI-scan.

Overwegingen

De tijd die het duurt om een ​​MRI voltooien variabel welk deel of delen van het lichaam worden gescand. Volgens Cedar Sinai Hospital. de meeste scans duren 30 tot 90 minuten. Sommige patiënten met claustrofobie of jonge kinderen kan sedatie nodig hebben tijdens de test, om nog voor het gehele examen.