Infant Trach Care

Infant Trach Care

Ouders van een kind dat heeft een tracheotomie vereisen specifieke opleiding om hen te leren hoe de zorg voor hun baby. Infant trach zorg kan ontmoedigend zijn op het eerste, maar met de juiste kennis, kunnen de ouders zich veiliger voelen nemen van hun kind thuis uit het ziekenhuis. Geen zorgen te maken, hoewel, medisch personeel zal niet toestaan ​​dat je je baby mee naar huis nemen zonder eerst te weten hoe de zorg voor de trach.

Definitie

Volgens de Mayo Clinic, een tracheotomie is "een chirurgisch ontstane gat aan de voorkant van je nek te gaan in je luchtpijp (luchtpijp)." Voor een baby kan een verstopping in de luchtpijp die niet genoeg lucht toelaat in de longen tot een tracheotomie, een chirurgische procedure die een buis steekt door de stoma (opening in de nek) en de luchtpijp naar de luchtpijp open te houden. Een ventilator, een machine die ademt voor de baby, hecht aan de trach buis, indien nodig.

Voorzorgsmaatregelen

In de "Vooruitgang in neonatale zorg: Publicatieblad van de National Association of neonatale Verpleegkundigen," Elizabeth Fiske, RNC, MSN, NNP, stelt dat de handen te wassen voordat zuigeling trach zorg is noodzakelijk, om ziektekiemen uit de stoma te houden. Zij waarschuwt dat zuurstof niet binnen via de neus of mond, geen vocht in de ademlucht, die het risico van slijm in de luchtwegen toe. Apparaten, zoals een warmte en vocht wisselaar kan helpen om de lucht van de zuigeling vochtig. Fiske adviseert ook vrij van rook, chemicaliën en stof houden van de omringende lucht.

Zorg

Reinigen rond de stoma goed verkleint de kans bacterie in de luchtwegen. Bij het baden, Fiske zegt, ondiepe bad baden of spons baden te houden water van het krijgen in de stoma. Het veranderen van de trach buis volgens de instructies van uw arts is essentieel, en het luisteren naar luchtwegobstructies en afzuigen om een ​​verstopping te verwijderen is ook noodzakelijk voor uw baby om te blijven ademen.

Complicaties

Volgens Fiske, stoma-infectie - een van de complicaties met kind trach zorg - wordt aangegeven door roodheid, bloedingen of drainage. Antibiotische zalf verdwijnen meestal de infectie. Een ernstige complicatie is vernauwing van de luchtwegen, die noodhulp garandeert als de luchtwegen vernauwt zo veel dat het niet iets om het open te houden zal toestaan.

Overwegingen

Wanneer u voor het eerst breng uw baby naar huis, Friske raadt het gebruik van de diensten van een thuiszorg verpleegkundige om u te helpen "identificeren onverwachte uitdagingen in de thuisomgeving," de gezondheidstoestand van uw baby te bevestigen en u te herinneren aan nazorg praktijken.