Infant Hand Rigiditeit & shaken baby syndroom

Shaken baby syndroom is een ernstige vorm van kindermishandeling, maar veel daders het niet mag doen met de bedoeling om een ​​baby te misbruiken, volgens Medline Plus. Het syndroom treedt op wanneer iemand heftig schudt een baby of klein kind.
Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op shaken baby-syndroom, en kind de hand stijfheid is een van hen.

Definitie

Shaken baby syndroom kan gebeuren in zo weinig als vijf seconden schudden, gedurende welke tijd de hersenen van de baby stuitert heen en weer tegen de schedel. Dit kan scheuren van de grote aderen veroorzaken; hersenen blauwe plekken, bloedingen of andere schade; of zelfs de dood. Verwondingen aan de ogen, nek en rug kunnen ook voorkomen.

Oorzaken

In de meeste gevallen, shaken baby syndroom doet zich voor omdat een gefrustreerde ouder of verzorger wordt overweldigd door een baby huilen of gedoe. De baby kan ontroostbaar zijn, en uit frustratie en wanhoop van de volwassene kan halen de baby en schud hem in een poging om tot rust of te straffen. Slechts een paar seconden van het schudden is genoeg om het syndroom veroorzaken, hoewel de baby het hoofd opvallend een muur of ander object kan ook leiden tot ernstige verwondingen.

Symptomen

Er is een breed scala van symptomen die kunnen wijzen op shaken baby syndroom. Stuiptrekkingen of epileptische aanvallen, extreme prikkelbaarheid, gedragsveranderingen, verminderde alertheid, vermoeidheid, verlies van bewustzijn, slechte ademhaling, braken en gebrek aan eetlust kunnen allemaal tekenen zijn van shaken baby syndroom. Epileptische aanvallen en spierspasmen kunnen zuigeling kant stijfheid en soortgelijke aandoeningen veroorzaken.

Behandeling en preventie

Bij de behandeling van shaken baby syndroom, de eerste prioriteit is om CPR te bieden om ervoor te zorgen dat de baby ademt. Vervolgens zal medisch personeel snel werken om eventuele hersenen stoppen zwelling of bloeding op de hersenen. Zodra de baby is stabiel, zal blessures volledig worden beoordeeld en behandeld.

Voorkomen van shaken baby syndroom kan het verschil tussen leven en dood betekenen. Ouders en verzorgers moeten zich realiseren wanneer ze het einde van hun geduld te bereiken en weg te lopen, zelfs als de baby is nog steeds huilen. Een huilende baby is niet prettig om naar te luisteren, maar als je het gevoel dat je de controle verliest, plaatst haar in een auto stoel of wieg, zorg ervoor dat ze veilig is en niet in gevaar van vallen, en loop weg.

Het zoeken naar ouderschap klassen of individuele begeleiding kan je helpen om te gaan met gevoelens van frustratie en woede.

Andere redenen voor Infant Hand Rigidity

Infant kant stijfheid en soortgelijke spierspasmen en stijfheid kwesties zijn vaak gebonden aan shaken baby syndroom, maar soms worden ze veroorzaakt door iets anders. Ziekte van Parkinson, bijvoorbeeld, is een neurologische ziekte die de verplaatsing en laksheid van ledematen en spieren beïnvloedt. Hoewel Parkinson is zeldzaam bij kinderen, stijfheid van armen, handen en gezicht spieren is bij deze ziekte.

Als je de hand stijfheid te sporen met uw kind, maak dan een afspraak met uw arts zo snel mogelijk.