Immuniteit Stimuleren Diëten

Immuniteit Stimuleren Diëten

De H1N1-pandemie van 2009 herinnerde ons aan het belang van het virus te voorkomen. Volgens de Centers for Disease Control, zou meer dan 70 procent van de mensen in het ziekenhuis opgenomen met het virus in 2009 hebben ervaren meer ernstige symptomen als gevolg van andere aandoeningen, waaronder een verzwakt immuunsysteem. Vermogen van het lichaam om te vechten tegen infectie kan worden aangetast door ziekte, chronische aandoeningen zoals astma en medicijnen, maar het kan ook worden verbeterd door dieet.

Antioxidant Functie

Giftige stoffen in ons milieu, de zogenaamde vrije radicalen, soms binnenvallen onze organen en cellen beschadigen. Vrije radicalen remmen het vermogen van het immuunsysteem goed functioneren, dus een opbouw verlaagt de afweer tegen. Antioxidanten voorkomen dat vrije radicalen uit te bemoeien met de cellen en herstellen van beschadigde cellen. Krijgt het lichaam antioxidanten uit vitamine E, beta-caroteen en vitamine C. Omdat ons lichaam kan deze voedingsstoffen niet maken, moeten we ze introduceren van een dieet rijk aan fruit en groenten.

Antioxidant Groenten en Fruit

Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten hebben over het algemeen heldere, rijke kleuren. Zij omvatten greens zoals boerenkool, broccoli, asperges, groene paprika's, spinazie, spruitjes en kiwi. Geel en oranje vruchten en groenten met een hoog gehalte aan antioxidanten bevatten maïs, wortelen, gele paprika, pompoen, zoete aardappelen, meloen, abrikozen, perziken, sinaasappels en papaya. Paars, rood en blauw voedsel zoals bieten, aubergine, tomaten, watermeloen, aardbeien, andere bessen, pruimen en rode druiven bevatten hoge antioxidanten, als goed. Immuniteit stimuleren diëten bevatten deze producten.

Andere Antioxidant Foods

Naast groenten en fruit, noten (vooral paranoten) en zonnebloempitten hebben een hoge anti-oxidant inhoud. Volle granen, verrijkte granen en brood, tarwekiemen, vis en zuivelproducten bevatten ook antioxidanten, vooral zink en selenium. Elke diëten die voedingsmiddelen rijk aan deze twee voedingsstoffen, samen met ijzer en vitamine A, B, C, D en E omvatten, stimuleren het immuunsysteem door toevoeging antioxidanten aan het lichaam. Overmaat verwerking kan de nutriënten in voedingsmiddelen verminderen, waardoor ze minder effectief in het verminderen van vrije radicalen. Serveer fruit en groenten rauw of licht gestoomd. Pocheren of stomen van vis houdt het gezonder, als goed.

Acai

Advertenties voor acai berry dieet overstroming televisie, tijdschriften en het internet deze dagen, met de belofte niet alleen gewichtsverlies, maar vaak immuun verbetering systeem. De waarheid achter deze claims voor het immuunsysteem gezondheid is dat acai, net als alle bessen, hebben hoge niveaus van anti-oxidanten, dus ze doen het verbeteren van het lichaam in staat om te vechten tegen gifstoffen. De acai heeft anders niet wetenschappelijk is bewezen dat vooral invloed op het immuunsysteem hebben.

Probiotica

Diëten die yoghurt bevatten ook uw immuunsysteem te stimuleren. Yoghurt bevat probiotica, bacteriën die bijdragen aan het creëren van een gezonde spijsvertering. Studies tonen ook aan dat probiotica ook het lichaam in staat om te vechten tegen de ziekte kunnen versterken. Sommige bedrijven verwerken yoghurt producten om de houdbaarheid te verlengen, maar de dood van de nuttige bacteriën, dus kies yoghurt producten die zeggen "levende en actieve culturen." Andere voedingsmiddelen helpen probiotische groei, zoals knoflook, artisjokken, uien, honing, amandelen, bananen en volle granen te stimuleren.