Ijzer verrijkte voedingsmiddelen

IJzer is slechts één van de vele mineralen die essentieel is voor een gezonde levensstijl te handhaven. IJzer is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof door het bloed en zorgen dat alle botten en spieren krijgen de zuurstof die ze nodig hebben. Gebrek aan ijzer kan leiden tot vermoeidheid, en dit tekort veroorzaakt het lichaam het immuunsysteem slecht werkt.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een goede voeding bevat voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer gehalte. Gelukkig is het heel eenvoudig om een ​​goed afgeronde dieet dat is vol afwisseling en toch krijgen van uw dagelijkse behoefte aan ijzer te behouden.

Definitie

Zorg ervoor dat je duidelijk over het verschil tussen voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer en ijzer-verrijkte voedingsmiddelen bent. Ijzer-verrijkte voedingsmiddelen hebben gehad ijzer aan hen toegevoegd tijdens de verfijning proces, waardoor ze meer rijk aan ijzer dan zij oorspronkelijk - en natuurlijk - waren. Daarom zou voedingsmiddelen die je denkt te zijn het hoogst in ijzer misschien niet, dankzij ijzer additieven.

In sommige voedingsmiddelen, zoals brood, meel en pasta meeste ijzer daarin is toegevoegd door de fortificatie proces. Dit is nodig omdat veel van de natuurlijke ijzergehalte wordt verloren wanneer de voeding gaat over de uitgebreide werkwijze ervan veranderen van onbewerkte in hun uiteindelijke vorm.

Het bepalen van Goede ijzergehalte

Kijk voor gezonde voeding, niet alleen voedingsmiddelen met een hoog ijzergehalte. Vergelijk het ijzergehalte met percentages van andere dingen, zoals suikers en vetten. Een van de meest bedrieglijk "goede" bronnen van verrijkte ijzer is granen. Terwijl granen hoog in versterkte ijzer kan zijn, vaak zijn ze ook zeer hoog in suikers. Dit neutraliseert de voordelen van het ijzer, en je bent beter af op zoek elders bent.

Niet-versterkte Sources en wat ze betekenen

Ken het verschil. Natuurlijk voorkomende bronnen van ijzer in voedingsmiddelen die niet gaan door een uitgebreid bereidingsproces, waarbij zij veel van hun ijzer verliezen. Voedingsmiddelen die van nature rijk aan ijzer zijn onder andere vis (vooral mosselen, tonijn en garnalen), kip (kippenlevertjes), en rood vlees. Sommige greens zijn ook van nature rijk aan ijzer, zoals boerenkool, raapstelen en boerenkool.

Absorptie

Zorg ervoor dat je het meeste uit je ijzer-verrijkte voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen zijn verrijkt met deze noodzakelijke mineralen, want het is een cruciaal onderdeel van een dieet, maar er zijn ook andere voedingsmiddelen die altijd samen moet gaan met ijzer-verrijkte voedingsmiddelen om ervoor te zorgen dat je niet alleen het krijgen van uw dagelijkse inname, maar dat het wordt correct geabsorbeerd in het lichaam. De mineralen in ijzer-verrijkte voedingsmiddelen kan notoir moeilijk te absorberen in het systeem te zijn, maar het verhogen van de vitamine C-gehalte van uw dieet kan het lichaam helpen om het meeste uit van deze verrijkte voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen met een hoog vitamine C zijn onder andere sinaasappels, grapefruits, aardbeien, kiwi, meloen en tomaten.

Aan de andere kant, een hoge inname van bepaalde voedingsmiddelen - zoals koffie, thee en melk - kan de opname van ijzer te blokkeren.

Common verrijkte voedingsmiddelen

Controleer de etiketten wanneer u koopt een van de voedingsmiddelen die vaak worden verrijkt met ijzer. Deze omvatten pasta's, brood en granen. Veel granen kunnen adverteren dat ze bevatten tot 30 procent van de USDA de dagelijks aanbevolen niveaus van ijzer.

Gevaren

Zorg ervoor dat je niet te overdrijven. Teveel ijzer in het systeem kan gevaarlijker dan niet genoeg. Overmaat ijzer accumuleert in de lever, en kan materialiseren prikkelbaarheid, vermoeidheid en gezamenlijke pain-- maar vaak de symptomen niet plaatsvinden totdat er permanente schade aan de weefsels.

Ijzer-verrijkte voedingsmiddelen kan toevoegen aan dit risico, als verbruikt op een regelmatige basis in grote hoeveelheden. Naast vitaminen, kan deze zogenaamde gezonde voeding mensen onvoorziene gezondheidsrisico's blootstellen. Daarom is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat de consumptie van ijzer-verrijkte voedingsmiddelen op een veilig niveau wordt gehouden.