Hypertrofische Scar Reduction

Littekens veroorzaken zichtbare huid onregelmatigheid in kleur en textuur. Terwijl milde littekens een overvloed van cosmetische oplossingen, zoals vermindering van littekens crèmes en lotions met bleekmiddelen, matige tot ernstige litteken remedies beperkter. Hypertrofische littekens zijn dramatisch in uiterlijk, en dus moeilijk te elimineren. Gelukkig zijn er cosmetische oplossingen beschikbaar, waarvan de meeste vereisen invasieve chirurgie.

Identificatie

Zoals wonden, littekens worden gevormd door ofwel te weinig of te veel collageen weefsel dat de huid natuurlijke vezelig eiwit. Matige tot ernstige littekens, zoals hypertrofische littekens, ontwikkelt zich uit te veel collageen. Ze zijn opgevoed, stevig, roze-rode laesies die vormen dan de oorspronkelijke oppervlakte van de huid trauma. De grote, dikke bundels abnormale collageen kunnen voordoen op elk lichaamsdeel waar de huid is gewond.

Hypertrofische Vs. Keloïden

Hypertrofische littekens zijn minder ernstig dan keloidlittekens, die verspreid buiten de gewonde gebied en kunnen blijven lang groeien nadat de wond is genezen. Hoewel enigszins vergelijkbaar in uiterlijk en vaak gepaard medische discussie, hypertrofische littekens en keloïde littekens verschillen in intensiteit en beheersbaarheid, aangezien hypertrofische littekens zijn milder van beide.

Steroïde injecties

Steroïde injecties zijn een gemeenschappelijke behandeling voor hypertrofische littekens. Patiënten ontvangen triamcinolone injectie rechtstreeks in het litteken elke vier tot zes weken, waarbij het litteken kleur lichter en uiteindelijk vlakt het litteken en vermindert de grootte. Hoewel deze behandeling effectief is en minimale bijwerkingen, kan het genezingsproces vertragen. Resultaten van dit litteken vermindering behandeling zijn permanent.

Laserbehandeling

Pulsed Dye Laser (PDL) behandeling is de meest voorkomende laserbehandeling gebruikt hypertrofische littekens. Zij maken gebruik van hoge-intensiteit laserstralen naar het oppervlak van de huid dringen en de bloedvaten van het doelgebied te vernietigen, het bevorderen van de nieuwe generatie mobiele en normale groei van collageen, het helen van het litteken van binnen naar buiten. PDL is zeer effectief voor het afvlakken en verminderen van de verschijning van hypertrofische littekens volgens de Consumer Guide to Plastic Surgery. Risico's omvatten hypopigmentatie (lichte vlekken op de huid) in een donkere huid en hyperpigmentatie (donkere vlekken op de huid) in een lichte huid.

Silicone Behandeling

Silicone is een andere methode om hypertrofe littekens te verminderen. Silicone sheets kunnen worden verkregen, hetzij door voorschrift of over de toonbank en worden geplaatst met druk over het litteken gebied, uiteindelijk de grootte van het litteken van de vermindering met meerdere applicaties. Volgens NutraLegacy.com's artikel, "All You moet weten over Hypertrofische Scar Treatment," siliconen behandeling werkt het beste op nieuwe littekens, maar kan een effect hebben op het verminderen van oudere littekens ook. Raadpleeg een dermatoloog voordat u deze optie.

Chirurgie

Bij niet-chirurgische behandelingen tekort kan chirurgische verwijdering van hypertrofische littekens altijd een optie. Chirurgische litteken verwijdering vereist een verdovingsmiddel, zoals het hele littekenweefsel wordt verwijderd. Voeg chirurgie impliceert vaak extra behandeling met een andere methode litteken reductie, zoals silicone plaat of gel toepassingen. Volgens Bradon J Wilhelmi, MD, voor eMedicine, chirurgie complicaties zijn een verhoging van littekens of de herhaling van het litteken over een groter huid, infectie, pijn, slechte genezing en de behoefte aan aanvullende chirurgie.