Hvordan er gode bakterier nyttigt at miljøet?

Bakterier og kvælstof

Bakterier og andre små mikroorganismer er ofte set som en fjende af sundhed og miljø, men ofte det modsatte er tilfældet. Mange typer af bakterier tjene vigtige roller I menneskers sundhed og dyrs sundhed og hele miljøet.
Et vigtigt og nyttige bakterier er Rhizobium, som er en central del af, hvordan planter over hele verden modtager næringsstoffer. Planter er afhængige af ammoniak som et centralt næringsstof. Ammoniak er ikke fundet i store mængder i atmosfæren; dog er nitrogen. Rhizobium er den eneste form for organisme, der er i stand til at kombinere denne rigelige nitrogen med oxygen for at skabe ammoniak. Processen med at omdanne kvælstof gør hele planteliv afhængig af bakterier for at vokse.

Bakterier og Jord

Overalt i miljøet, alle typer af livet forekommer i cyklusser. Når en plante eller et dyr organismen dør den erstattes af en anden, og cyklus fortsætter. Nedbrydningen er den proces, hvor døde organismer er brudt ned til deres grundelementer. Streptomycetes er bakterier er vigtige for nedbrydning findes naturligt i jord og er ansvarlig for at nedbryde rådnende planter og dyr sag. Uden denne bakterie, vil dødt materiale hurtigt at opbygge hele miljøet. Derudover den bakterielle nedbrydning af Streptomyceter frigiver næringsstoffer i jorden, som giver nyt liv til at vokse.

Bakterier og Dyr

Ud over at være vigtigt i jord, bakterier, har en vigtig rolle for næsten alle dyr. I maven og tarmene hos pattedyr, bakterier, såsom E. coli hjælpe med ordentlig fordøjelse af fødevarer. I løbet af denne fordøjelse, vigtige vitaminer, herunder B-vitaminer og K, frigives og anvendes i hele kroppen. Nyttige bakterier også støtte dyr og mennesker i kampene fra infektion. Når en type bakterier bebor et område, de kæmper andre bakterier til kontrol i kroppen. Når bakterier, der iare skadeligt for kroppen invadere, de allerede tilstedeværende nyttige bakterier flytte for at forhindre dem i at sprede sig.