Hvor sikker er chelatbehandling?

Forskning er i gang for at afgøre, hvor sikker chelatbehandling (fjernelse af tungmetaller fra blodet) er for børn og voksne, der lider af forskellige forhold. Fremme af farlig procedure har ført til forvirring om dets effektivitet, godkendte anvendelser og mulige bivirkninger. Offentlighedens interesse fortsætter med at vokse, men troværdige medicinske kilder insistere sikkerheden af ​​kelation er ikke fastslået.

Hændelig død

Den amerikanske Food and Drug Administration har advaret de offentlige og medicinske fagfolk at forveksling mellem forskellige kelation medicin har forårsaget dødsfald hos børn og voksne.

Hjertearytmi

The American Heart Association advarer chelatbehandling kan resultere i hjertearytmi, en potentielt dødelig bivirkning.

Børn

The National Institute of Mental Health har opfordret til yderligere forskning for at identificere potentielle fordele og at bestemme, hvordan sikker chelatbehandling er for autistiske børn.

Bivirkninger

National Center for gratis og alternativ medicin advarer om, at sjældne og dødelige bivirkninger af chelatbehandling omfatter lavt blodtryk, hypocalcæmi (lavt calciumindhold i blodet) og nyresvigt.

Test

Det amerikanske Department of Health og Human Services anbefaler stærkt, at børn skal testes for tilstrækkelig mineral niveauer og fordøjelse, før de undergik chelatbehandling, for at undgå alvorlige komplikationer.