Hvad er de sundhedsmæssige fordele af Maca?

Maca rod er vinder i popularitet over hele verden for sine ernæringsmæssige og elskovsmiddel egenskaber. Peruanske producenter af Maca engang brugt det i handelen som en form for betaling. Hvis du har problemer med at blive gravid, lider af generel træthed eller erektil dysfunktion, eller ønsker yderligere sportslige præstationer, kan du godt gavn af at bruge Maca.

Fakta

Maca videnskabelige navn er Lepidium meyenil, og det er almindeligvis kaldes peruvianske ginseng, selvom det ikke er en ginseng. Det er en slægtning af majroe og radise og er hjemmehørende i Peru og Colombia. Rødderne har været anvendt i tusinder af år af inkaerne for deres medicinske egenskaber. Ifølge Chris Kilham, grundlægger af Medicine Hunter, Inc., blev Maca engang blev brugt af Inca krigere til at give styrke før slaget. Efter kampen blev krigerne ikke tilladt at anvende Maca, for at holde deres libido i skak omkring de erobrede kvinder.

Fordele

Maca indeholder calcium, zink, jern, kalium, B-vitaminer, C-vitamin, fibre, protein og fedtsyrer, der forbedrer din hjernefunktion og gavne din nervesystem. Det forbedrer også frugtbarhed og libido hos mænd og kvinder, samt at balancere dine hormoner. Maca har vist sig at øge sæd og styrke knogler og dit immunforsvar, og bruges som et sundt alternativ til steroider for at øge sportslige præstationer. Hvis du lider af overgangsalderen, kan Maca reducere dine symptomer.

Dosering

Kast en overdænge spiseskefuld af pulveriseret Maca rod i blenderen, tilsæt papaya, kondenseret mælk, æg, honning og vanille til at gøre en daglig ernæringsmæssig ryste, hedder Kilham. Tag en 900 mg kapsel af ren Maca rod ekstrakt tre gange om dagen med måltider eller koge ren Maca rod og drikke som te, ifølge Epigee hjemmeside. Kilham anbefaler at tage seks til ti 500mg tørret maca rod kapsler dagligt, eller mere for maksimale resultater.

Identifikation

Maca er en flerårig plante, der ofte dyrkes årligt har tunget blade, der vokser tæt på jorden og små, off-hvide blomster. Knolde rot "er pæreformet, op til 8 cm i diameter og off-white farve," siger Herb.com. De "rødder har en pikant smag og lugt ligesom flødekaramel."

Overvejelser

Som Maca rod betragtes som en grøntsag, der ikke er veldokumenterede negative bivirkninger eller toksicitet forbundet med forbruget i normale mængder. Tal med din læge for at sikre, at der ikke er nogen lægemiddelinteraktioner eller komplikationer med eventuelle sundhedsmæssige forhold. Tal med din læge, hvis du har planer om at udskifte hormonbehandling med Maca rod, eller hvis du er gravid eller ammende.