Huwelijkstherapie voor een paar met een bipolaire Echtgenoot

Huwelijkstherapie voor een paar met een bipolaire Echtgenoot

Bipolaire stoornis is een psychische aandoening gedreven door extreme stemmingswisselingen. Een individu met een bipolaire stoornis kan aanvallen van ernstige depressie, gevolgd door grillige, manische, gedrag. Eén van de grootste uitdagingen van bipolaire stoornis onvoorspelbaarheid. Getroffen personen kan niet altijd identificeren wanneer ze gaan in een manische of depressieve episode noch kunnen ze zeggen hoe lang de aflevering zal duren. Huwelijken waarbij een echtgenoot lijdt aan een bipolaire stoornis hebben meer uitdagingen en een grotere kans op eindigt in echtscheiding huwelijken dan doen zonder een bipolaire echtgenoot.

Bipolaire Effecten op de individuele

Personen die lijden aan een bipolaire stoornis kan niet altijd beseffen wat drijft hun extreme stemmingswisselingen. Veel mensen met een bipolaire stoornis gaan door hun hele leven nooit te hebben gediagnosticeerd of behandeld. Bipolaire kan een individu invloed op een aantal negatieve manieren. Tijdens de manische episodes, kan een persoon grillig geworden, die betrokken zijn bij risicovol gedrag, zoals promiscuïteit, drugs- en alcoholmisbruik. Iemand in de greep van een manische episode vaak overspends, het vernietigen van de budgetten, en riskeren te gaan in de schulden. In een depressieve episode, zal het individu beginnen te volledig terugtrekken van alles en iedereen. Beide uitersten in stemming en temperament kunnen problemen met banen, evenals de relaties met vrienden en familie veroorzaken.

Bipolaire Effecten op een huwelijk

Huwelijken zijn samenwerkingsverbanden waar zowel mensen samenwerken, groeien in hun relatie met elkaar, evenals een gezin. Wanneer een echtgenoot heeft een bipolaire stoornis, het partnerschap uit balans raakt. De man of vrouw die geen bipolaire vaak heeft op alle financiële verantwoordelijkheid te nemen, evenals de verantwoordelijkheid van de dag-tot-dag leven, zoals huishoudelijke taken en de opvoeding van kinderen. De bipolaire echtgenoot kan uitgeven, uitputting van de huishoudelijke financiën, afhankelijk van drugs of alcohol te worden, of een of meer ontrouw. Normale kwesties tussen mannen en vrouwen worden nog verergerd door de bipolaire stoornis; communicatie tussen de twee kan moeilijk zijn als de bipolaire echtgenoot heeft er een gewoonte van het worden woedend of overdreven emotioneel tijdens een conflict.

Counseling het Huwelijk

Het belangrijkste onderdeel van de begeleiding van een huwelijk lijden als gevolg van een bipolaire echtgenoot is om eerst de aandoening diagnosticeren en vervolgens verbinden tot een behandelplan. Het is moeilijk voor een persoon die lijden aan bipolaire stoornis een nauwkeurige greep op zijn eigen gedrag, laat staan ​​hoe dit gedrag beïnvloedt anderen, dus is het belangrijk dat het koppel vindt een huwelijksconsulent ervaring in de behandeling van bipolaire individuen. Een therapeut die mensen niet te behandelen met bipolaire stoornissen kan het probleem verergeren door het gebruik van therapeutische technieken die niet bij elkaar te helpen het paar werk of communiceren. Het is heel gemakkelijk voor de echtgenoot die te maken heeft met een bipolaire man of vrouw om boos en wrokkig geworden, en een therapeut niet bekend zijn met een bipolaire stoornis kan onbewust verhogen de wrok en woede, potentieel dooming de relatie. Therapeuten die werken met een bipolaire patiënten kunnen hun gemak wrok helpen door uit te leggen wat het rijgedrag van een echtgenoot, het aanbieden van suggesties over hoe de andere partner zichzelf emotioneel kan beschermen, en het verstrekken van een stopcontact waarin gevoelens op een manier die kan worden gehoord uiten en begrepen door de bipolaire individu.

Behandeling voor het Huwelijk

Bipolaire stoornis is geen geestesziekte die beter door middel van gesprekstherapie kan worden gemaakt alleen. Huwelijkstherapie kan een huwelijk geplaagd met een bipolaire stoornis niet te houden van elkaar valt als de bipolaire echtgenoot niet is op zoek naar de behandeling van de aandoening. Praten via de hoogte- en dieptepunten van een bipolaire stoornis kan helpen een man of vrouw beter te begrijpen wat de echtgenoot lijdt door. Maar als de hoogte- en dieptepunten niet kunnen worden ingedamd, het huwelijk heeft een 90 procent kans op falen. In een huwelijk, een bipolaire stoornis niet langer effecten slechts een persoon. De man of vrouw getrouwd met de bipolaire individu is vaak aan de genade van de extreme verschuivingen in de stemming en temperament, en bijna altijd eindigt met zijn of haar eigen gevoel van eigenwaarde en geestelijke gezondheid te redden door het verlaten van de relatie. De behandeling van de bipolaire stoornis en het verkrijgen van controle over de extreme verschuivingen in temperament verhogen de kans op succes als het echtpaar beginnen om hun relatie door huwelijkstherapie te herbouwen.

Het bouwen van een succesvol huwelijk

Huwelijken die worden geplaagd met bipolaire stoornis een aanzienlijk grotere kans eindigt in een scheiding, is het echter niet mogelijk om een ​​succesvolle huwelijk ondanks een partner die de aandoening. Behandeling voor bipolaire stoornis is een must zodat de extreme verschuivingen in stemmingen kan beginnen te worden opgenomen. Werken met een huwelijk counselor vertrouwd met een bipolaire stoornis helpt bij het verhogen de kans op succes, omdat de therapeut een dialoog tussen het koppel over de aandoening kan openen en hoe het invloed op de relatie evenals bieden tools die u zullen helpen een man of vrouw te gaan met de echtgenoot stemmingswisselingen. Het identificeren van triggers en tekenen van een dreigende verschuiving in stemming kan ook helpen bij het verminderen van de impact en de duur van de episode.