Huvudlöss: Balsam & hår kam Method

Huvudlöss kan vara långlivade och svåra att bli av med, och många människor är tveksamma till att upprepade gånger använda bekämpningsmedel baserade kommersiella preparat. Den balsam-och-kam tillvägagångssätt var avsedd för dem som vill undvika att använda kommersiella preparat, och en brittisk studie från London School of Hygiene & Tropical Medicine har visat att det är fyra gånger effektivare än att använda bekämpningsmedel.

Så fungerar det

Enligt avdelningen för folkhälsa och tropiska medicinen i Australien, gemensamma hårbalsam bedöva löss, bromsa deras rörelse i ca 20 minuter. Balsam gör det också svårare för lössen att ta tag i håret, vilket gör det lättare att kamma ut dem.

Fördelar

Eftersom de flesta huvudlöss fall involvera barn, med hjälp av balsam-och-kam tillvägagångssätt undviker att oroa dig för att använda bekämpningsmedel på ditt barns huvud. Balsam är giftfri och kan användas så ofta som behövs.

Metod

Lägg en handduk runt axlarna och har vävnader händig. Applicera balsam frikostigt till torrt hår och se till att fullt ut dra håret från hårbotten till topparna. Kamma igenom med en vanlig kam för att reda ut håret, sedan omedelbart kamma håret med en nit (ägg) kam.

Kamma igenom håret i mycket små delar, med början vid rötterna. Eftersom varje avsnitt är kammad, stift upp det, och gå vidare till nästa avsnitt. Håll nit kam rent genom att torka av den med vävnader. När allt hår är kammat, ta ner den och kamma igenom hela huvudet igen i små sektioner. Skölj håret och torka som vanligt. Släng alla vävnader i en förseglad påse, som bedövade lössen börjar röra på sig igen. Tvätta handduken i varmt vatten och torka i torkskåp - värmen kommer att döda alla löss som släpps på handduken.

Fortsatt behandling

Upprepa denna process var tredje dag i två veckor. På så sätt kommer alla gnetter som missade och har sedan kläckts tas bort innan de kan lägga ägg igen.

Missuppfattningar

Det sägs ofta att löss sprids genom att hoppa från ett huvud till ett annat. I själva verket kan lössen inte hoppa eller flyga; de bara promenera. Löss sprids genom head-to-head kontakt eller utbyte av hattar, mobiltelefoner eller sovrum. Huvudlöss är inte resultatet av smutsigt hår; de faktiskt föredrar rent hår.