Hur ta hand om en Klåda Skabb Utslag

Skabb är parasit kvalster som kan angripa huden och kan orsaka en rosa-röda utslag med svår klåda. Eftersom skabb är mycket smittsam, är det viktigt att söka behandling så snart som möjligt, och för att undvika sexuell kontakt tills skabb har eliminerats. Enligt Center of Disease Control i Atlanta, kan skabb ibland inte orsaka symptom förrän upp till 6 veckor efter skabb har angripna huden. Detta gör det oerhört viktigt att söka läkare, och att ta hand om skabb utslag så att om inte angripa andra.

Instruktioner

•  Applicera ett scabicide lotion för att behandla skabb utslag. Scabicide lotion måste förskrivas av en läkare och är extremt kraftfull på att döda utanför skabb kvalster samt skabb ägg. Scabicide lotion bör tillämpas generöst på kroppen, inklusive nacke och huvud hos spädbarn, och bör förbli på huden enligt instruktionerna på lotion flaska.

Klåda kommer att fortsätta under den tid lotion är död på kvalster och ägg. Enligt CDC, bör scabicide lotion appliceras på ren hud, och bör användas till dess att utslag och klåda är helt borta från huden.

•  Ta ett antibiotikum mot infektioner. Skabb kvalster kan leda till att huden blir extremt kliande och ständig klåda kan lämna huden rå, inflammerad och ibland infekterade. För att bekämpa eventuella infektioner som kan uppstå en skabb angrepp, kan en läkare ordinera ett antibiotikum för att se till att alla bakteriell infektion som orsakas av en skabb utslag kommer att försvinna. Ta antibiotika för hela tidsramen krävs skriven eller bakterieinfektion kan återvända och bli resistenta mot antibiotika.

•  Tvätta sängkläder och kläder noggrant så att skabb inte åter angripa kroppen, förvärrar och försämring en skabb utslag. Alla tyger bör tvättas för att avlägsna eventuella skabb ägg eller kvalster som kan finnas kvar på dem, vilket kan leda till ett nytt angrepp på huden och orsaka en skabb utslag. Kläder som ska tvättas noggrant är skjortor, underkläder, byxor, kjolar, bh, linnen och pannband. Sängkläder och sängkläder som ska tvättas inkluderar lakan, filtar, örngott, kuddar, handdukar, toalett omslag, mattor bad och tvättlappar.

En bra tumregel är att någon del av tyg som har berört huden bör tvättas väl för att undvika skabb kvalster från angriper huden igen och orsakar en skabb utslag.