Hur Rätta Leptin Resistance

Leptin är en naturligt förekommande kemisk substans att många organismer producerar som svar på ökande fetthalten i kroppen. I huvudsak är det ämne som talar om för hjärnan kroppen är välnärd och kan sluta äta, vilket fungerar som en naturlig regulator av kroppsvikt. Under 1990-talet, dock forskarna märkt att feta individer är ofta leptinresistenta --- gör deras kroppar inte svarar på den naturliga reglerande effekt på leptin. Korrigera detta motstånd tros vara en nyckel till framgång, långsiktig viktminskning.

Instruktioner

•  Lär dig vad som händer i din kropp. Om du leptinresistenta, är din egen kropp i grunden saboterar dina ansträngningar på viktkontroll. För det första, är din hjärna inte får signaler att upphöra att äta när fettdepåer ackumuleras, och du hittar dig själv hungriga trots vetskap rationellt att man ska vara full. För att balansera kroppens kemi, måste du reglera själv mentalt, eftersom kroppen inte kan göra det åt dig. Detta kommer att ta konsekvent beslutsamhet och viljestyrka.

•  Övning även när din kropp säger till dig att sluta. När kroppen blir leptinresistenta, blir det van vid höga nivåer av kemikalien i blodet. Lite viktminskning kan utlösa en minskning av leptin, vilket gör aptiten större och påverkar din ämnesomsättning negativt. Även om kroppen har gott om fettdepåer för att bränna, musklerna upphöra att göra så som svar på minskande leptin. Du kanske inte ser resultat snabbt på grund av detta, och du kan hitta dig själv speciellt utmattad efter träning. Gör det ändå, eftersom du inte kan rätta leptinresistens utan att nå en hälsosam vikt.

•  Ta Irvingia Gabonensis tillskott. Irvingia gabonensis är en växt art vars frukt har visats i medicinska studier att korrigera leptinresistens. I själva verket visade en studie att individer som tar 150 mg av tillägget två gånger om dagen uppvisade markanta förbättringar i kroppssammansättning efter bara 10 veckor. Denna naturliga tillskott är inte tänkt att ha några biverkningar, men longitudinella studier pågår.

•  Arbeta med en tränare eller ansvarspartner. Det svåraste att övervinna leptin motstånd är att du går igenom tuffa träning och självdisciplin av en hälsosam kost utan någon uppmuntran från kroppen. Du kommer förmodligen känna dig trött och hungrig på ett frustrerande ofta. Tills du har nått och underhålls en hälsosam vikt, men kommer din kropp aldrig återfå förmågan att fungera korrekt med avseende på kroppssammansättning. Att ha en konsekvent bundsförvant i din strävan hjälper dig att hålla stark i de lägsta punkterna när din hjärna tar emot signaler att äta mer och motionerar mindre som svar på minskande leptin i blodet. Kampen kommer att bli svårt, men att övervinna dessa signaler kommer att hjälpa dig att leva ett längre och mer meningsfullt liv.