Hur ofta ska Lidokain aktuell kräm appliceras på nytt?

Lidokain aktuell kräm anses vara en smärtstillande. Som med alla smärtstillande, försiktig när du använder den och följ instruktionerna. Lidokain är inte avsett för långvarig användning, och det är rekommenderat att behandlingar slutar efter sju dagar.

Användning av lidokain

Lidokain är ett lokalbedövningsmedel som återupplever smärta från blåmärken, stukningar, raster, biter, och infektion. Medicinen kommer i olika styrkor och verkar genom att blockera nervsignaler. Lidokain aktuell kräm skrivs vanligtvis på potenser av 2 procent, 2,5 procent, 4 procent och 5 procent, med 5 procent är den långvarig.

Medicineringen är skriven PRN, vilket innebär att du använder efter behov. Det rekommenderas att lidokain appliceras i den minsta dosen möjligt att lindra smärtan. Det rekommenderas inte att användas över ett stort område på grund av risken för överdosering. Liksom andra läkemedel, är lidokain absorberas genom blodomloppet, så överdosering är möjligt.

Applicera medicinering med fingertopparna eller bomullspinne. Försök inte kompensera för glömd dos; stället, gå vidare till nästa schemalagda dos.

Lidokain aktuell kräm kan användas tre eller fyra gånger per dag, utan att överstiga åtta doser i en 24-timmarsperiod. Det bör inte användas längre än sju dagar. Om överdosering inträffar, kan du få problem att andas, huvudvärk, yrsel och kräkningar. Uppsök läkare omedelbart om något av detta inträffar. Kontrollera med förskrivande läkare om interaktioner med andra läkemedel.