Hur Mix Parfymer för Aromaterapi

Aromaterapi är en alternativ behandling för en rad olika villkor, till exempel förkylningar och andra övre luftvägsbesvär, huvudvärk och muskelvärk. Det är också ofta för avkoppling och lugnande, som ett hjälpmedel för att sova, och massage och bad. De lugnande effekterna av aromaterapi kan också vara till nytta för sällskapsdjur.

Instruktioner

•  Tvätta händerna före blandning oljor. Lägg 4 tsk. (20 ml) av transportör olja till ett rent blandningsflaska. Carrier olja är en olja med en låg doft, såsom jojobaolja.

•  Tillsätt 10 droppar av ditt val av eteriska oljor för en 2,5 procents utspädning. Denna styrka är bäst för massage användning. Du kan blanda dofter för att skapa din egen blandning. Aromacures anger att du bör ha i åtanke att orientaliska och kryddiga oljor kan bli överväldigande om de används i överskott. Trä dofter fungerar bra med de flesta oljor.

•  För en 1 procents utspädning, använd bara fyra droppar av eteriska oljor. Denna blandning är anpassad för barn mellan 3 och 10 år och för gravida.

•  Se till att locket är väl tillsluten och skaka flaskan för att blanda väl. Märk alla aromterapi blandningar så att du vet hur man gör det igen.

•  Lagra dina blandningar på en mörk, sval plats. Bruna flaskor och korrekt lagring kan hjälpa dem sista år.

Tips

  • Enligt Aromacures bör blandningar väljas från samma kategori. Till exempel kan du välja två eller tre dofter från jordnära kategorin. Övriga kategorier är blommig, skogs, örtartad, kryddig, orientalisk, mynta och citrus. Drömma Earth Botanicals erbjuder en mängd olika aroma recept.
  • Rosemary och några andra eteriska oljor är inte säkert för gravida kvinnor. Kontrollera alltid att dofter som du vill använda är säkra. Försiktighet rekommenderas eftersom vissa oljor är inte säkert för användning med djur. Innan du använder någon typ av aromaterapi på ditt husdjur, kontakta din veterinär. Eteriska oljor ska aldrig förtäras eller appliceras outspädda på huden.