Hur man väljer skor för Arthritic Fötter

Väl utrustade skor är avgörande för den ortopediska hälsa för alla människor, unga och gamla. Men ordentliga skor är särskilt viktigt för dem som lider av artrit, som kan förvandla en lång promenad en smärtsam prövning. Så när passande för ett par nya skor, se till att du vet vilka funktioner som är viktigast för den fortsatta, bekväm användning av din dyrbara fötter. Läs vidare om hur man väljer skor för artrit fötter.

Instruktioner

•  Få rätt storlek. Skor bör passa precis tätt nog för att förhindra fötterna från att glida omkring. Skorna ska vara mjuk och rymlig nog dock att undvika att förvärra din artrit. Du bör kunna bekvämt vicka på tårna. Om en fot är något större än den andra, köpa skor med den större foten i åtanke. Och skor är faktiskt bäst storlek på kvällen, efter en hel dags värde av användning har orsakat dina fötter att svälla till deras största medelstorlek.

•  Investera i bra material. Spring för skor tillverkade i läder av hög kvalitet, vilket gör att dina fötter att andas. Skor för artritfötter ska inte behöva brytas - de borde så bekvämt som möjligt, så snart som möjligt. Och prydnads handen som tåhätta och dekorativa sömmar bör hållas till ett minimum, så att skon att böja så mycket som möjligt.

•  Var uppmärksam på sulan. Sulorna ska inte bara vara lätt och smidig, men tvättbara, och enkelt tas bort. I moderna skor, sulor konstruerat av gjutna eller mikrocellulära gummin - i stället för de tunga läder från förr - är idealiska. Soles bör också kunna böja på alla de rätta ställena, som från basen av stortån till basen av de små tårna.

•  Satsa på skor med skosnören, kardborreband eller spännen, så att skorna kan expandera vid svullnad - och av samma skäl, elastiska spetsar och kardborrband är lätt på artrit fingrar. Klackar bör höja mer än en tum från marken. Höga klackar och spetsiga skor bör undvikas. Trakterna bör också vara tillräckligt stort både för att dämpa foten och ge tillräckligt med balans. Om du inte längre kan peka tårna bör skosnören når ända ner till tårna.

•  Motion förebyggande vård. Håll huden av foten ren och torr, med användning av mul pulver önskas. Upprätthålla korrekt hållning, och ta fotbad några gånger i veckan för att undvika utmattning. Rådgör alltid med din fotvårdsspecialist för hur man bäst väljer dina skor med artrit i åtanke.