Hur man utarbeta ett träningsprogram för en Kapha Ayurveda Mind-Body Type

Kaphas är stora benstomme, kraftigt byggd och har ofta vissa svårigheter att förlora och hålla vikten av. Av de tre mind-kroppstyper i Ayurveda, Kaphas löper störst risk för livshotande övervikt och diabetes. Regelbunden motion är viktigt för alla och särskilt så för Kaphas. Om du är överviktig och ogillar motion, har en söt tand och tenderar att vara långsamma och medveten i ditt tal och rörelser, kan du mycket väl vara en Kapha. Kaphas har fantastiskt uthållighet och när de är friska, de är de människor små barn körs till vid varje middag eller semester insamling. Robust, tillgänglig och förlåtande, Kaphas måste lära sig att ta så väl hand om sig själva som de gör alla andra.

Instruktioner

•  Börja med ett läkarintyg om du inte har gjort regelbunden motion i mer än två veckor. Fråga din läkare om eventuella specifika råd om kost och motion detaljerade för dina unika behov. Fråga henne om ditt blodtryck, hjärtproblem och hur du ska ta din puls.

•  Tänk skonsamma måttlig motion som promenader, cykling, simning och använder träningsmaskiner såsom elliptiska maskiner och liggcyklar. Sikta på att träna minst 4-5 gånger i veckan och bygga upp till utövar dagligen.

•  Börja blygsamt med 10 till 15 minuter Walking dagligen. Lägg 5 till 10 minuter för din dagliga promenad varje vecka så länge du är skadefri. Om du upplever foten eller gemensam färg, se till att du bär lämpliga skor för vandring.

•  Håll en övning logg i en anteckningsbok eller en mer elegant tom bok. Lägg märke till hur du känner dig före, under och efter din träning. Ta med en liten flaska vatten med dig och stanna väl hydrerad. Motstå frestelsen att vandra i 5 miles den första dagen av din nya träningsplan.

•  Stretch lätt före och efter varje träningspass. Kolla in en sträcka klass på gymmet eller hyra en DVD på stretching. Gör enkla sträckor under hela dagen för att hålla dig smidig.

•  Var tydlig med varför du tränar. Ta reda på om du behöver gå ner i vikt (fråga din läkare) eller att helt enkelt skapa en daglig motion vana. Se en dietist om du är intresserad av viktminskning. Om du använder motion som en del av en vikt förvaltningsplan, se det som en sak i en större plan.

•  Lär dig göra styrketräning på rätt sätt. Tvärtemot vad många anser, är styrketräning inte intuitivt. Det finns särskilda sätt att göra motstånd utbildning för att bygga muskelmassa och öka ämnesomsättningen genom att öka behoven hos varje cell energi. Tänk på att göra låga vikter och ett högre antal repetitioner för att successivt bygga muskelstyrka.

•  Gör inte snabbt eller svälta dig själv. Arbeta med din läkare eller dietist. När du allvarligt begränsar kalorier, kommer din kropp att sänka sin ämnesomsättning och bränna färre kalorier för att skydda sina muskelreserver. Detta är vad som sker i svältbetingelser.

Tips

  • Döm inte dina framsteg med viktskalan. Om du väljer att arbeta med en personlig tränare, lär dig vad din andel kroppsfett och muskelmassa är. Fråga din tränare hur du kartlägga dina framsteg på dessa två nivåer. Lägg märke till hur bra (tight eller lös) dina kläder passar. Detta kan vara en indikator på din viktminskning framsteg.
  • Om du har några kroniska sjukdomar eller har inte gjort någon övning i mer än två veckor, kontakta din läkare först.