Hur man undviker muskelatrofi med Bells pares

Bells pares kan vara en skrämmande sjukdom. Dess plötslig, och ofta mystisk orsak, kan orsaka panik och frustration hos dem som lider av det. Den positiva sidan av detta besvärande sjukdom, som kännetecknas av plötslig ansiktsförlamning, är att det ofta löser sig med tiden. Under tiden är det tillvägagångssättet ofta att behandla symptomen, inklusive förhindra atrofi av ansiktsmusklerna.

Instruktioner

•  Träna musklerna gradvis. Ansiktsmusklerna inte börjar atrofi direkt. Om du tvingar musklerna att röra sig innan ansiktsnerven börja läka, kan du träna fel muskler att röra sig och orsaka ojämn rörelse ansiktsmusklerna senare.

•  Tryck på eller massera dina muskler tills nervfunktion börjar återvända. Detta ger muskeln skonsam stimulering utan risk för felaktig muskelrörelser.

•  Fokusera på symmetri. När du är på den punkt där du kan börja övningar, titta på dig själv i spegeln. Ditt mål är inte bara för rörelse, men också rörelse som matchar arbets sidan av ansiktet.

•  Lyssna på din kropp och vila när det behövs. Ansiktsnerven har lidit trauma och, precis som alla andra skador, behöver vila lika mycket som träning för att återhämta sig helt.

•  Tänk biofeedback. Dina försök att flytta muskeln kan nå resultat, även om du inte kan se dem i spegeln. Biofeedback terapi ger dig en mer ingående titt på aktiviteten i musklerna och resultatet av dina ansträngningar.