Hur man tar hand om en svällande skiva

En utbuktande skivan är en vertabrae som skjuter in i ryggraden men har inte brista, som i fallet av ett diskbråck. Utbuktande skivor kan inte orsaka smärta i vissa fall eller förvärras i svårighetsgrad, men har potential att bli diskbråck. Ibland skador kan orsaka skivor att bukta, men oftast de är orsakade av normalt åldrande och dålig rörelse val över tid. Det är viktigt att ta hand om en utbuktande skiva för att förhindra den från att bli värre, vilket kan innebära betydande smärta och eventuellt operation.

Instruktioner

Att ta hand om en svällande skiva

•  Besök din läkare. Det enda sättet du kan veta om en skiva är verkligen utbuktning är att ha någon form av medicinsk bildbehandling utförs på din nacke och rygg. Detta kan vara i form av röntgenstrålar eller en MRI (Magnetic Resonance Imaging).

•  Rådgör med en kvalificerad sjukgymnast och eventuellt även en kiropraktor, enligt läkarens rekommendation. Dessa specialister kan lära dig specifika övningar som kan hjälpa till att stärka ryggmusklerna och skydda din ryggrad.

•  Betrakta mottaga en steroid injektion. Din läkare kan rekommendera en steroid injektion i det drabbade området av din nacke eller rygg för att minska befintliga smärta eller svullnad.

•  Öva allmänna säkra rörelsetekniker. Dessa tekniker innebär att böja på knäna och håll ryggen rak när du lyfter något. Om objektet är extremt tunga, få någon att hjälpa dig att lyfta den. Knäböj i stället luta över när plocka upp något från golvet (även lätta föremål). Upprätthålla god hållning.

•  Använd tekniker för att minska inflammation och smärta. Försök isbildning området när smärta uppstår. Att ta ibuprofen kan också hjälpa till att minimera svullnad i vävnaderna som omger skivan. När du upplever obehag, vila ryggen så mycket som möjligt.

•  Håll dig aktiv och äta en hälsosam kost för att hålla din vikt inom ett hälsosamt intervall. Övervikt kan orsaka extra stress på en utbuktande skiva. Diskutera vilka typer av övningar som är lämpliga, och kom ihåg att stretcha och värma upp långsamt innan träning.