Hur man tar bort vårtor med kanalen tejpar

En vårta är en något upphöjd, rund vårta som visas liknar en valk. De enda skillnaderna mellan de två är att vårtor form på undersidan av fötterna, och de är knölig och inte visar fingeravtryck linjer. En verruca, även känd som en plantar vårta, kan kvarstå i flera år hos vuxna om den inte behandlas. Hos barn kan de läker på mycket kortare tid. Att lära några tekniker kan hjälpa dig att ta bort en vårta i avskildhet i ditt eget hem.

Instruktioner

•  Rengör området kring verruca med varmt vatten och sedan handdukstorka. Täck vårtan helt med en bit silvertejp och lämna den på vårta i sex dagar, inklusive nätterna. Byt till en ny bit tejp efter dusch eller om det faller av. Ta bort tejpen efter sex dagar. Storleken på tejpbit beror på storleken av vårtan.

•  Fyll en stor skål, stor nog att rymma din fot, med varmt vatten. Sätt foten i skålen och låt det dra i 15 till 20 minuter, sedan handdukstorka. Blötläggning foten kommer att mjuka upp huden omger verruca och göra det lättare att ta bort.

•  Skrapa verruca försiktigt med en nagel fil för att ta bort döda hudceller på ytan. Du kan också använda en plasttungskrapa eller en pimpsten för att skrubba bort döda celler. Inte overscrape eftersom detta kan göra att den blöder. Skölj foten under varmt vatten för att se alla döda celler tas bort, sedan handdukstorka.

•  Låt verruca förbli avtäckt över natten, sedan täcka den med en ny remsa av tejp följande morgon för att påbörja processen igen. Denna process kan upprepas i upp till två månader och kan bidra till att undanröja eller minska storleken på verruca.